Élet-Stílus

Állatkerti toplista: Asha letaszította Nur-Nuru-Bint  

Asha-elefanttortaval(960x640).jpg (Asha elefánttortával)
Asha-elefanttortaval(960x640).jpg (Asha elefánttortával)
Az idén 3 éves elefánt vezeti újra az Állatkerti Alapítvány Örökbefogadási Toplistáját.

Az első féléves adatok alapján Asha mögött második Sisi, a kölyök zsiráf, a tavaly legnépszerűbb Nur-Nuru-Bin koala a harmadik. Asha 2013-ban, születése után már szerepelt első helyen. Sokan kedvelik a nagyvadakat, az emberszabásúakat is.

Állatkerti Alapítvány Örökbefogadási Top 10

1.            Asha (kölyök elefánt)

2.            Sisi (kölyök zsiráf)

3.            Nur-Nuru-Bin (koala)

4.            Ambrus (kispanda)

5.            Niva (szibériai tigris)

6.            Norbi (szibériai tigris)

7.            Basil (oroszlán)

8.            Auróra (kispanda)

9.            Lujza (lajhár)

10.          Lone (orángután kölyök) és Golo (gorilla)

A toplistára azok az állatok kerülnek fel, amelyeket a legtöbben fogadnak jelképesen örökbe, így az állatkert legnépszerűbb lakóinak tekinthetőek. Az állatkerti örökbefogadás segítségével bárki nevelőszülővé válhat egy évre, amelyről színes, fényképes oklevelet is kap. Az Alapítvány a Budapesti Állatkertért szerint az adatok azt mutatják, hogy miközben töretlen a kölyökállatok népszerűsége, sokan kedvelik a tekintélyt parancsoló, előkelő nagyvadakat is.

Niva, a 10 éves nőstény szibériai tigris az ötödik, párja, a 13 éves Norbi a hatodik legnépszerűbb az örökbe fogadható állatok közül. Az állatok királya, Basil, a hétéves, ázsiai hímoroszlán pedig a toplista hetedik helyezettje. A nagyragadozók mellett roppant népszerűek a kispandák, hiszen Auróra is a Top 10 tagja. A lajhárok kedveltségét bizonyítja Lujza kilencedik helye, míg az állandóan mozgásban lévő, játékos kölyök orángután, a másfél éves Lone a top 10-es lista legidősebb tagjával, a 36 éves Golo gorillával a tizedik helyen osztozik.

A hazai hírességek körében is népszerű az állatkert, közülük is sokan vettek már jelképesen védnökségük alá állatkerti állatokat. Várkonyi Andrea és Bochkor Gábor például Nakupendát, a szurikátát, Danics Dóra az Auróra nevű kispandát, Németh Kristóf Nivát, a szibériai tigrist, Görög Zita Juniort, a pingvint, Geszti Péter pedig Sidet, a kislajhárt fogadta örökbe.

Montskó Éva, az alapítvány elnöke közölte, számos különleges állatot lehet örökbe fogadni a koalától kezdve a vombatig, így mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebbet. Az Alapítvány honlapján keresztül akár már néhány kattintással is örökbe lehet fogadni a kiválasztott kedvenceket.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik