Élet-Stílus

Hamarosan automatákból lehet majd füvet venni a jamaicai reptereken

Drágám, nincs egy kis apród? Nem veszi be a papírpénzt a fűautomata.

Sok ilyen beszélgetés hangozhat el majd a közeljövőben, már ha átmegy az a javaslat a jamaicai törvényhozáson, amely lehetővé tenné a reptereken való marihuánaárusítást. A tervezet szigorúan szabályozná a vásárlást, 2 unciában, azaz 56 grammban maximalizálnák a fejadagot, ami egyébként még így is nagyon soknak számít, konkrétan nincs ember, aki el tudna szívni ennyi füvet rövid idő alatt.

A törvény pontos szövege heteken belül konkretizálódhat, az egyeztetések pedig már megkezdődtek a jamaicai kormánnyal és a Cannabis Licensing Authority nevű marihuánaforgalmazással foglalkozó társasággal is. A CLA vezetője, Hyacinth Lightbourne elmondta, hogy szeretnék, ha az országba utazók, akik közül sokan csak a marihuána miatt választják Jamaicát, megfelelő minőségű, ellenőrzött körülmények között termesztett fűhöz jutnának.

Homer Simpson

A fűautomaták üzembe helyezése egyébként nem lenne egyedülálló, hiszen világszerte már sok helyen vesznek így marihuánát. Ez alapvetően nagy segítség a terápiás fogyasztóknak, mivel így biztonságos, ellenőrzött körülmények között tudják beszerezni a gyógyszerüket. Az előzetes esettanulmány szerint a lépés nemcsak a turistáknak és a fogyasztóknak lenne jó, de a magának a kormánynak is jelentős bevételt jelentene, így ugyanis a füvezni vágyók nagy eséllyel csak az állam ellenőrzése alatt álló automatákból vásárolnának.

A fenti gondolatmenet igazolására remek példa Colorado, ahol a legalizálás után a nagyjából egymilliárd dollár forgalmat bonyolító új iparágból közel 135 millió dollárnyi adó folyt be, ráadásul mindezt úgy, hogy az árusítás nem tartozik közvetlenül az állam fennhatósága alá.

Konbini

Ajánlott videó

Olvasói sztorik