Élet-Stílus

Ezer kilométert tett meg együtt a macska és a mopsz

Luigi és Bandito közös járgányban utaznak.

Az oké, hogy – a betűk leütésének pillanatában – péntek van, de még ehhez a naphoz képest is furcsa a történet, amelyben egy Finn nevű norvég és az angol barátja, valamint egy világutazó mopsz és egy macska a főhős.

Ez nem valami hülye novella, hanem egy nagyon is valóságos sztori két kalandvágyó srácról és házi kedvenceikről.

facebook.com/pugandcat
facebook.com/pugandcat

A 32 éves angol Sebastian és a 27 éves norvég Finn régóta járják az országot (ami egyébként – csak, hogy még szövevényesebb legyen a sztori – Spanyolország). Barcelonai otthonukat sosem hagyják el két lakótársuk, Luigi, az egyéves macska és Bandito a hétesztendős mopsz nélkül.

A nemzeti parkok és egyéb látványosságok meglátogatása után kőkemény túrát szerveztek maguknak:

végigmentek az El Caminón.

Így, négyesben abszolválták a közel 800 kilométeres zarándokutat. Sebastian és Finn természetesen figyelt arra, hogy az állatkákat ne viselje meg a rengeteg gyaloglás, ezért vittek egy spéci kerekes kutyahordozót is, amelyben Banditóék megpihenhettek, ha útközben elfáradtak.

facebook.com/pugandcat
facebook.com/pugandcat

A szállítóeszközt már az út előtt is kipróbálták rajtuk gazdáik: Sebastianék az előszobában állították fel a járgányt, hogy a kutya és a macska hozzászokjanak. Luigi és Bandito testvérként szereti egymást, így a közös járműhasználat sem jelentett különösebb gondot számukra.

Négyük kalandjait a Pugandcat (mopszésmacska) Instagram és Facebook-oldalon követheti bárki. Előbbin közel 6500, utóbbin közel 25 ezer rajongójuk van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik