Élet-Stílus

Testizzasztó és lélektöltő táncok

Seres Zoltán táncpedagógus és tánctréner írása.

Az Everness Fesztivál és tábor remek lehetőség hogy minél több embernek hozzak vidám perceket nevetést a szívébe és arcára. Fantasztikusan jó mozgást, mely minden tagunkat átmozgatja.

Ugyanakkor remek lehetőség egy kis tudatosság mindenkiben ott rejlő feltárására, melyet a tánc világában testbeszéddel és testtudattal formálunk.

Óráim, önbizalmat, bátorságot, kiteljesedettséget adó, mozgásos – táncos csoportos programok. Egy részük, szabad tánccal, annak gyógyító hatását használva “emeli át” lényünket egy új önértékelési szeretetteli mezőbe.

A tánc, az hétköznapi mozgásvilágtól eltérő, Önmagunkat ünneplő mozgás – az ősi medicina és írások szerint is az egyike a – a test – lélek – szellem kapcsolódásának, a teljesség – boldogság elérésének, vágyaink, önmagunk megélésének, illetve az ezekhez vezető utak alkotórésze.

Mindenkiben ott rejlik ez a kincs. Megtapasztalva, dimenziókapuk nyílnak meg. A leggyengédebb erőt adó, gyönyört okozó, felemelő, finoman átalakító folyamat, melyben átlényegülünk!  A Női és Férfi energiákat harmonizáljuk, egyensúlyt teremtünk a Test – Lélek – Szellem harmonikus kapcsolódásában. Mindenki a saját magához illő masculin, illetve feminim részeit tudja táplálni a tánc által.

A nevetés és a jó mozgás karon fognak mindenkit, azonnali élményekbe, megtapasztalásokba, egyéni megélésekbe, az extázisba, vagy a közeli gazdag térbe és időbe emelnek.

Az Everness táborban mindezt most két eltérő, de a maga nemében tüzes táncstílus fitness formába öntött verziójával fogom prezentálni.

A hastánc fitness foglalkozáson az orientális táncban előforduló mozdulatokat teszem a test edzéséhez közeli formába. A mozgáskoordináció, a tánchoz szükséges izomzat- és állóképesség fejlesztése a fő téma, s ezt – függetlenül a hiedelmektől, hogy csak a nők táncolják – a hastánc mozgásanyag képes megadni férfinek, nőnek egyaránt,

A Samba és LatinTánc fitness foglalkozások a Riói karnevál forró hangulatával a Samba és más latin táncok mozgásanyagából felépített szintén pörgős izzasztós óra. Itt aztán minden szinten a lehető legszabadabban élhetjük meg a a mozgás tánc és zene örömét! A pikáns, szexis mozdulatok, remek tanítóerővel bírnak életünk ugyanezen területeire. Szintén minden férfitársamnak és minden kedves hölgy számára is ajánlom testtudatuk és mozgásviláguk fejlesztésére egyaránt.

Intenzíven, izzadásig sok vidámsággal hajtjuk a mozdulatokat, a táncot. A csípő változatos mozgatása, mint csípő- és rázástechnika, valamint az ehhez illeszkedő lépéskombinációk lesz a vezérvonal.  Mozgás- és mozdulatkoordináció, számos csípőtechnikát fejlesztő táncmozdulatainak kialakítása és gyakorlása, változatossá tétele része az órák felépítésének.

Mindez az Everness Fesztiválon!

 

Bővebben az Everness Fesztiválról: www.everness.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik