Élet-Stílus

Tudtad ezt? A magyar szülők boldogabbak amerikai sorstársaiknál

szerelmespár (szerelem, szerelmesek, párkapacsolat, udvarlás, )
szerelmespár (szerelem, szerelmesek, párkapacsolat, udvarlás, )

Szülőnek lenni egyáltalán nem sétagalopp, ezt eddig is sejtettük/tudtuk. De a most következő, friss kutatás eredménye azért egészen megdöbbentő eredményre jutott.

Egy amerikában végzett felmérés szerint a gyermektelen párok boldogabbak családos társaiknál. 

Council on Contemporary Families (Kortárs Családok Tanácsa) kutatói 22 európai és angolszász ország boldogság mutatóit elemezték.

Amíg néhány országban, például Magyarországon és Norvégiában, a szülők boldogabbnak vallották magukat, mint a gyermektelenek, addig ez az arány Amerikában egészen máshogy nézett ki. Sőt, itt mutatkozott a legnagyobb szakadék boldogság tekintetében a gyermekes és a gyermektelen párok között.

Az eredmények magyarázataként a szülőket támogató szociális háttér gyengeségét nevezték meg a kutatók.

Szerintük az utód nélkül maradó párok nem a kakis pelenkák hiányának, vagy az átaludt éjszakáknak örülnek ennyire, egyszerűen arról van szó, hogy az USA-ban nagyon nehezen lehet összesimítani a családi életet egy jól jövedelmező munkahellyel. És ez igaz a nőkre és a férfiakra is.

Ezt támasztja alá az a tény is, hogy a felmérés szerint azokban az országokban, ahol jobb a családpolitika, elégedettebbek és boldogabbak az emberek.

(via Women’s Health)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik