Élet-Stílus

Izzó szénre dobta hatéves fiát egy apa

Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy hatéves kisfiú egy indiai hindu fesztiválon, miután apja vörösen izzó szénre dobta – jelentette az indiai sajtó. Az eset idején az apa éppen mezítláb gyalogolt végig a forró parázson, amikor elvesztette egyensúlyát, és a karjában lévő gyereket a szénre dobta – közölte az AFP francia hírügynökség egyik fotóriportere, aki szemtanúja volt az esetnek, és amiről fényképeket is készített.

This combination of photographs shows an Indian Hindu devotee dropping his six-year-old son Kartik as he falls while running on burning coals at the Maa Maariamma Mela event in Jalandhar on June 12, 2016.  Devotees run on burning coals after fasting for seven days to prove their religious devotion. / AFP PHOTO / SHAMMI MEHRA
A pillanat, amikor az apa a forró szénre dobta hatéves fiát Fotó: Europress

A fájdalomtól ordító Kartikot nézelődők mentették ki az izzó szénről, és vitték kórházba, miután családtagjai a beszámoló szerint nem voltak hajlandóak orvos kísérni, közölve, hisznek abban, hogy istenük meg fogja gyógyítani a kisfiút.

Six year old Indian child Kartik is tended by his mother as he recovers from his injuries in a hospital in Jalandhar on June 13, 2016.   A six-year-old Indian boy was rushed to hospital with serious burn injuries after his father dropped him on hot coals during a Hindu ritual, a doctor said. The father was walking barefoot with his son Kartik in his arms on the red-hot embers when he lost his balance and fell during the ritual on June 12, an AFP photographer at the scene said.  / AFP PHOTO / SHAMMI MEHRA
A hatéves Kartik a kórházi ágyán. Fotó:Europress

A gyereket kezelő kórház egyik orvosa az AFP-nek elmondta: a gyerek a lábán és a felsőtestén szenvedett égési sérüléseket, és várhatóan legalább egy hét kell ahhoz, hogy a sérülések begyógyuljanak. Azt nem közölte, hogy a gyerek testének hány százaléka égett meg, és azt sem, milyen fokúak égési sérülései.

Az eset Jalandhar városában történt, az India északi részén található Pandzsáb tartományban, ahol nagyjából hatszáz hívő gyűlt össze Maa Maariamma istennő tiszteletére rendezett fesztiválra. A hívőknek hét napon át kell böjtölniük, mielőtt mezítláb végiggyalogolnak az izzó szénből álló parázsszőnyegen, így fejezve ki tiszteletüket az istennő előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik