Élet-Stílus

Vége a műanyagtányérok uralmának: a jövőben már falevelekből fogunk falatozni

Napjainkban egyre fontosabb, hogy az új technológiai megoldások ne csak működőképesek, hanem környezetkímélők is legyenek. Nagyjából mindkét kritériumnak megfelel az a Kickstarteres projektként induló vállalkozás, amely arról szól, hogy falevelekből egy eljárás során strapabíró tárgyakat, többnyire tálakat, tányérokat lehet készíteni.

A Leaf Republic célja az, hogy az eldobható evőeszközöket egyszer felváltsák az ő tányérjaik, amelyek ráadásul le is bomlanak, szemben a műanyagokkal. A levéltányér tökéletes megoldás lehet például erdei kirándulásokhoz, ahol nem kell majd attól félni, hogy az eldobált eszközök kárt tesznek a környezetben.

Így készül a falevéltányér

Amint látszik, a faleveleket egy présszerű eszközzel nyomják össze, hogy az így kapott tányér háromréteges legyen. A Leaf Republic terméke egyébként rendkívül jól bírja a gyűrődést, szinte bármit lehet belőle fogyasztani. A tányér egyébként 28 nap alatt bomlik le teljesen, így ha veszünk belőle, azt ne tartogassuk túl sokáig, hanem használjuk fel minél hamarabb – javasolja a gyártó.

Aki többet szeretne megtudni a Leaf Republicról, az látogasson el a Kickstarter-oldalukra.

Konbini

Ajánlott videó

Olvasói sztorik