Élet-Stílus

A Tinder végre tesz valamit, hogy a transzneműek is rendesen használhassák a randialkalmazást

A randialkalmazások királyának a logikája nagyon egyszerű alapokon nyugszik. Végy egy csomó srácot meg csajt, helyezd őket egy online térbe és ők majd lejátsszák egymás között a dolgokat. A baj csak az, hogy nagyon sokan, az emberek közel sem elhanyagolható hányada nem sorolható bele a férfi vagy a nő kategóriába. És hogy mit kezdett ezekkel a felhasználókkal eddig a Tinder? Hát a nagy semmit!

Hallod, válasszál nemet! Férfi vagy nő vagy?! Mondjad meg!

Sok transznemű panaszkodott arra, hogy mikor az alkalmazás a Facebook adatokat felhasználva megpróbálta létrehozni a Tinder-fiókot, akkor automatikusan nemválasztásra kötelezte a felhasználót, akik kénytelenek voltak belemenni a kényszerbe, mivel máskülönben nem is tudták volna használni az appot.

A Tinder vezérigazgatója, Sean Rad nemrég a Code konferencián arról beszélt, hogy hamarosan bővítik az alkalmazás eszköztárát, ami annyit jelent, hogy a randizók egyre több dolgot adhatnak meg magukról és arról, hogy milyen párt keresnek. Rad a transzkérdésre is kitért: tudjuk, hogy nagyon nehéz a transzneműeknek és a jövőben azon leszünk, hogy ők is ugyanúgy kifejezhessék magukat. Azt hiszem ez nemcsak a Tinder közösségnek tesz jót, hanem az egész világnak is – zárta gondolatait az igazgató.

A Tinder egyébként nemsokkal azután jelentette be, hogy jobban oda kíván figyelni a transzközösségre, hogy a The Sims nevű életszimulációs játék is hasonlóan cselekedett, ami azt jelenti, hogy a jövőben a kitalált karakterünkkel most már nem leszünk kötelesek férfiak vagy nők lenni.

i-D

Ajánlott videó

Olvasói sztorik