Élet-Stílus

Bombát találtak az otthonukban, de csak másnap hívták a rendőrséget

24.hu
24.hu

2016. 06. 07. 16:17

Mit tesz egy normális ember, ha egy feltehetően második világháborús bombát talál az otthonában? Nem fogja meg, nem piszkálgatja, hanem olyan messzire szalad , amennyire csak lehet, majd hívja a rendőrséget, hogy minél előbb küldjenek tűzszerészeket. Tudják ezt a britek is, csak hát ők britek, van valami, ami mindennél fontosabb számukra: a jó modor.

Egy család a pincében, talált egy fura, 40 centis fémdarabra, a londoni Crystal Palace-ben. Az 52 éves Janice Hardy, és férje, a 44 éves Stephen Sin 15 évvel ezelőtt költöztek be a házba, és mostanra gyűjtöttek elég erőt ahhoz, hogy teljesen kitakarítsák a kacatokkal telezsúfolt alagsort.

Sin úr tudta, hogy a bomba nem tréfadolog, de azt is, hogy a tűzszerészek és a rendőrök szirénázó autókkal érkeznek, és hatalmas felfordulást csinálnak. Úgy érezte, otrombaság lenne, ha megzavarná a szomszédai éjszakai nyugalmát, úgyhogy másnap reggelig várt a segélyhívó tárcsázásával.

„Azt gondoltam, ha már tizenöt éve együtt éltünk vele, az a pár óra már igazán nem számít” – mesélte a férfi a Croydon Guardian riporterének.

A kétgyermekes családapa tehát ahelyett, hogy a rendőrséget hívta volna, kivitte a bombát a hátsó kertbe, megvizsgálgatta, majd az interneten próbálta kikutatni az eredetét. Aludni valahogy nem igazán tudott.

A bombára nyomott 1936-os évszámból indult ki, így sikerült kiderítenie, hogy egy német gyújtóbombáról van szó, amit a spanyol polgárháborúra gyártottak, de rengeteg maradt meg belőle, amiket 1940 és 1941 között, Angliában szórtak le a németek.

A rendőrség szakértője később megerősítette mindezt, és megnyugtatta a családot, hogy a bombát korábban már hatástalanították. Sin úr, ennek ellenére, utólag már úgy gondolja, talán kissé buta dolog volt azt gondolnia, hogy egy ilyen régi vacak biztosan nem túlzottan veszélyes.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

tramp sleeping rough on the street
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.