Élet-Stílus

Bombát találtak az otthonukban, de csak másnap hívták a rendőrséget

Mit tesz egy normális ember, ha egy feltehetően második világháborús bombát talál az otthonában? Nem fogja meg, nem piszkálgatja, hanem olyan messzire szalad , amennyire csak lehet, majd hívja a rendőrséget, hogy minél előbb küldjenek tűzszerészeket. Tudják ezt a britek is, csak hát ők britek, van valami, ami mindennél fontosabb számukra: a jó modor.

Egy család a pincében, talált egy fura, 40 centis fémdarabra, a londoni Crystal Palace-ben. Az 52 éves Janice Hardy, és férje, a 44 éves Stephen Sin 15 évvel ezelőtt költöztek be a házba, és mostanra gyűjtöttek elég erőt ahhoz, hogy teljesen kitakarítsák a kacatokkal telezsúfolt alagsort.

Sin úr tudta, hogy a bomba nem tréfadolog, de azt is, hogy a tűzszerészek és a rendőrök szirénázó autókkal érkeznek, és hatalmas felfordulást csinálnak. Úgy érezte, otrombaság lenne, ha megzavarná a szomszédai éjszakai nyugalmát, úgyhogy másnap reggelig várt a segélyhívó tárcsázásával.

„Azt gondoltam, ha már tizenöt éve együtt éltünk vele, az a pár óra már igazán nem számít” – mesélte a férfi a Croydon Guardian riporterének.

A kétgyermekes családapa tehát ahelyett, hogy a rendőrséget hívta volna, kivitte a bombát a hátsó kertbe, megvizsgálgatta, majd az interneten próbálta kikutatni az eredetét. Aludni valahogy nem igazán tudott.

A bombára nyomott 1936-os évszámból indult ki, így sikerült kiderítenie, hogy egy német gyújtóbombáról van szó, amit a spanyol polgárháborúra gyártottak, de rengeteg maradt meg belőle, amiket 1940 és 1941 között, Angliában szórtak le a németek.

A rendőrség szakértője később megerősítette mindezt, és megnyugtatta a családot, hogy a bombát korábban már hatástalanították. Sin úr, ennek ellenére, utólag már úgy gondolja, talán kissé buta dolog volt azt gondolnia, hogy egy ilyen régi vacak biztosan nem túlzottan veszélyes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik