Élet-Stílus

Amerika is tele van kátyúkkal, ők így oldják meg a dolgot

Azt hinné az ember, hogy az utak állapota, pontosabban a kátyúhelyzet csak Magyarországon állandó visszatérő probléma. Pedig ez korán sincs így, itt van példának okáért Chicago esete, ahol amerikai viszonylatban egész sok kátyú tarkítja az aszfaltot. Na, persze ott sem úgy kell járkálni, mint mondjuk Hajdú-Bihar megyében, az elepi úton, amely úgy néz ki, mint egy érett ementáli, de a kátyúk már a tengerentúlon is egész sok fejtörést okoztak.

Az utak folyamatos javítgatása persze mindig csak ideiglenes megoldást jelent. A kátyúkat megfelelően betömni pedig az egyik legnehezebb feladat, hiszen a folyamatos használat miatt a legtöbb tömítőanyagot idővel kihordják az autók. Nos, azt nem tudni, hogy az amerikaiak megoldása mennyivel időtállóbb, de az egészen biztos, hogy sokkal szórakoztatóbb, mint a magyar.

A Chicago utcáin elterülő lyukakat Jim Bachor, helyi művész tervei alapján tömték be, aki a kátyúkat gyakorlatilag mozaikból összerakott jégkrémekké alakította át. Íme a legjobbak, amelyeket talán még mi is el tudnánk viselni a magyar utakon. Bachor összes képét egyébként itt tudod megnézni.

Via

Ajánlott videó

Olvasói sztorik