Élet-Stílus

Börtönt kapott, mert kiposztolta a Facebookra egy 15 éves lány pucér fotóját

A 49 éves amerikai nő a fényképek közzétételével meg akarta leckéztetni és szégyeníteni a lányt.

Egy évig tartó börtönbüntetésre ítéltek Missouri államban egy 49 éves nőt, amiért egy 15 éves lány Facebook-oldalára kirakta a lányról készült meztelen fényképeket, amiket a lány mobilján talált – jelentette a Kansas City Star. Michelle Renee McCoy februárban vallotta bűnösnek magát az ellene felhozott vádakban. A nőt gyermekpornográf felvételek birtoklásával vádolták meg a hatóságok.

McCoy még tavaly márciusban találta meg a lányról készült meztelen fényképeket a lány mobiltelefonján. A lány a helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint az ismerőse volt McCoynak, de közelebből nem határozták meg, hogy pontosan milyen kapcsolatban álltak egymással.

A saját magáról készített fotókat – amin a lány szexuális pózokban látható – a nő elküldte saját telefonjára, majd miután elkobozta a lány telefonját, kiposzolta azokat a lány Facebook-oldalára, aminek jelszavát megváltoztatta, hogy a gyerek ne tudja azokat letörölni.

A lányt egyik unokatestvére riasztotta először, hogy milyen képek jelentek meg az oldalán, majd több barátja és családtagja is felhívta ezzel. Az áldozanak végül a jelszó újraállításával sikerült törölnie a profilját.

McCoy ügyvédje felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérte a nőre, azzal érvelve, hogy a nő nem egy pedofil, vagy “tipikus gyerekpornós”, hanem csak azért tette közzé a gyerekről készült pucér fotókat, hogy megszégyenítse, és megleckéztesse. “Amit tett gonosz és ostoba volt” – jelentette ki az ügyvéd, aki szerint a nő már így is több módon meg lett büntetve, egyebek mellett azzal, hogy nevét felvették a szexuális bűnözők listájára.

Az ügyészek azonban 3 évig tartó börtönbüntetést kértek a nőre, közölve, hogy bár ez nem egy tipikus gyerekpornós ügy, az áldozat így is sérült, hiszen meg lett szégyenítve családja és barátai előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik