Élet-Stílus

„A régi csomag már nem jó, a házasság klasszikus intézménye nem a mai világra lett kitalálva”

Tudnak-e kötődni a mai fiatalok? Szeretnének-e hosszú távú párkapcsolatot, netán házasságot? Miért van ennyi válás? Gyimesi Andrea szexuálpszichológussal veséztük ki a témát élőben, a Facebookon.

Egyesek a saját bőrükön tapasztalják meg, mások csak kívülállóként a hallgatóság szerepét töltik be, de tény, hogy naponta többször, különböző platformokról ömlenek felénk az aggodalmaskodó hangvételű meglátások a fiatalok párkeresését (vagy nem keresését) illetően.

Nevezetesen: mi lesz velük, nem fognak maguknak NORMÁLIS párt találni, nem lesz majd NORMÁLIS házasságuk és búcsút mondhatnak a NORMÁLIS életnek.

Gyimesi Andrea szexuálpszichológus mondanivalójának egyik központi eleme éppen az volt, hogy felejtsük el a normális szót. Főleg akkor, ha a jelzőt az emberekre, és a kapcsolatokra vonatkoztatnánk.

Megváltoztak, pluralizálódtak az igények, ma már nem követjük ez etikettet, nem mondja meg senki, hogy a férfi udvaroljon a nőnek, ő pedig fogadja a bókokat. Kérdéses és egyéne válogatja, hogy ki kezdeményezhet kapcsolatot, ki udvarolhat vagy udvaroljon-e egyáltalán. Lehet, hogy egy adott férfi szívesen randevúzna hosszasan, de épp a nőnek nincs erre igénye. És ezzel nincs semmi baj.

De akkor mivel van? Mert mintha valami nem működne. Nézd meg a videót!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik