Élet-Stílus

Kihordott hármas ikreiért harcol egy kaliforniai béranya

A bíróságon próbál láthatási jogot kiharcolni az a kaliforniai béranya, aki februárban hármas ikreknek adott életet, írja a gma.yahoo.com.

A 48 éves Melissa Cookot egy georgiai férfi kérte meg arra, hogy hordja ki gyermekeit, akik az ő hímivarsejtjeinek és egy ismeretlen nő petesejtjeinek felhasználásából származnak. A várandósság kezdetén a biológiai apa azonban azt akarta, hogy a három magzatból egyet vetessen el, mert anyagilag csak két gyerek nevelését engedheti meg magának. A féri állítólag ötven éves és a szüleivel él.

Robert Walmsley, a férfi ügyvédje azzal érvel, hogy a nőt saját és a születendő gyermekek egészsége érdekében kérte meg az abortuszra. Állítása szerint Cooknak kora miatt ezt az orvosok is tanácsolták. Az ügyvéd nyomatékosította, hogy  a béranya olyan szerződést írt alá, ami kimondja, hogy valamennyi gyerek a férfié, és bár nem erőszakolhat rá, de kérhet tőle abortuszt.

A nő az ABC Newsnak azt mesélte, hogy a szülés után nem engedték neki a láthatást, sőt, még információt sem adhatott a kórház a babákról. A pert azért indította, mert az előzmények után nem látja biztosítottnak  a gyermekek megfelelő gondozását:

Csodálatos lenne őket a karomban tartani, és elmondani nekik: srácok, harcolok értetek

– nyilatkozta.

Az apa ügyvédje szerint ugyanakkor Cook csak pénzt akar kicsikarni a férfitól:

“Ebből is látszik, hogy nem a gyerekek sorsa érdekli, mert akkor nem akarná megapasztani annak pénzügyi forrásait, aki a gondjukat viseli” – tette hozzá.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik