Élet-Stílus

Franciaországban gyógyszerrel gyógyítanák a homofóbiát

Úgy néz ki, hogy végre megtalálták a homofóbia elleni leghatásosabb gyógymódot. Legalábbis ezt állítja az LGBTQ-közösség jogaiért küzdő francia szervezet, a Aides and Ex Æquo, akik most bejelentették a homofóbiát gyógyító gyógyszerüket, a Homophobiolt. Sokévnyi kutatás és tesztelés után a gyógykészítmény két napja, május 17-én jelent meg a francia gyógyszertárakban. A Homophobiol leírása szerint nemcsak a homofóbiát, hanem a transzfóbiát is hatékonyan kezeli.

Homophobiol

A forgalmazó közleménye szerint a Datakalab gyógyszergyár laboratóriumában készülő Homophobiol “lágyító anyagokkal és szivárványkivonattal” van tele, amely jelenleg az egyetlen ismert gyógymódja a homofóbiának. Az Aides and Ex Æquo azt ajánlja, hogy ha valaki észleli magán a betegség jeleit, akkor azonnal kezdje meg a gyógykezelést, amint csak lehet, hiszen így a legnagyobb a gyógyulás esélye. A készítmény azokra is jótékony hatással van, akik hajlamosak úgy mondatot kezdeni, hogy

nem vagyok homofób, de …

Mielőtt bárki felháborodna, hogy “a világ megérett a pusztulásra”, a Homophobiol természetesen nem egy valódi gyógyszer, csupán egy kampány része, amely a homofóbia ellenes világnap keretein belül azért jött létre, hogy felhívja a figyelmet a homofóbia veszélyeire.

Via

Ajánlott videó

Olvasói sztorik