Élet-Stílus

Egy amerikai ügyvédi iroda felvette dolgozni az IBM egyik robotját

Az amerikai viszonylatban is nagynak számító, több mint 50 ügyvédet foglalkoztató Baker&Hostetler iroda a napokban felvett egy új alkalmazottat. Az új fiú, akit Rossnak hívnak, szinte bármilyen kérdésre válaszol, jól végzi a munkáját, a memóriája pedig valami hihetetlen, szinte végtelen számú jogi tényállásról képes információt adni és mindezt fejből, puska nélkül.

Ugyanakkor nem elhanyagolandó részlet, hogy Ross valójában nem egy emberi lény, hanem egy robot, amit az IBM egyik mesterséges intelligenciával foglalkozó részlege készített. A gépen az IBM Watson rendszere fut, amely jelenleg a japán Nestlé kávézóiban teljesít szolgálatot, hogy felvegyék a rendelést a vendégektől, valamint kiszolgálják őket, de ennek a rendszernek a segítségével harcolnak a cyber bűmözés ellen szerte a világban.

Persze Rossnak hiába van hatalmas tudása, egyelőre ott még nem tartunk, hogy a bíróságon robotok képviseljék az embereket, ám talán már ez a jövő sincs annyira messze. Az ügyvédi irodánál a mesterséges intelligencia egyelőre arra szolgál, hogy kisegítse az embereket, valamint megkönnyítse az ügyvédek dolgát, ha hirtelen nem jutna eszükbe egy jogszabály.

A Baker&Hostetler sikerén felbuzdulva több ügyvédi iroda is tervezi, hogy munkába állítanak egy Rosshoz hasonló robotsegédet.

Via

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik