Élet-Stílus

Műlábat kapott és újra dolgozik a buszsofőr, aki megmentette a gyerekek életét

Újra volán mögé ülhet az a dunaszigeti buszsofőr, aki tavaly nyáron 28 rajkai gyereket mentett meg Mohácsnál úgy, hogy az eléjük hajtó szerb kamionnak ütközött.

A baleset után a férfi elveszítette a lábát, de most művégtaggal újra munkába állhatott. Kiss István munkaadója egy automata váltós buszt vett, így könnyebb a vezetés.

Hiányzott a munka, nehezen bírom a tétlenséget. Már az ütközés után másodpercekkel – amikor láttam, hogy nem mozog az egyik lábam – eldöntöttem, hogy visszatérek. A buszvezetéshez értek, s ha minden jól alakul, innen fogok nyugdíjba menni, mondta a férfi a Kisalföldnek.

A baleset egy kirándulás idején történt, a rajkai iskolások Mohácsra mentek, amikor a szerb kamionos eléjük hajtott. A buszsofőrnek nem volt sok választása: vagy ütközik, vagy felborulnak és lezuhannak a felüljáróról.

Hosszú rehabilitáció várt Kissre, de a férfi vissza akart ülni a volán mögé, szerdán már a a mosonmagyaróvári Vackor-óvodásokat hozta és vitte Dunaszigetre, de múlt héten már Budapestre és Ausztriába is szállított csoportokat.

(Kisalföld)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik