Élet-Stílus

Egyre több gyerek válik a szexuális bántalmazás áldozatává

Egyetlen térség vagy ország sem mentes ez alól – derül ki egy nemzetközi felmérésből.

Egyre több gyermek válik szexuális bántalmazás áldozatává a világon, és ma már a pedofil külföldiek között kisebbséget jelentenek a nyugati országok lakói – derül ki egy tanulmányból, amelyet több mint 70 civil szervezet készített a gyermekprostitúció, a gyermekpornográfia és a gyerekkereskedelem ellen küzdő ECPAT nemzetközi szervezet közreműködésével.

A kutatás rámutat, hogy a tettesek általában nem előre megfontolt módon követik el bűncselekményüket, hanem az alkalommal élnek, ha nem tartanak attól, hogy felelősségre vonják őket. A jelentés szerint nincs tipikus elkövető, a szexuális bűnözők lehetnek turisták, üzletemberek, alkalmi munkások, külföldiek vagy épp civilszervezetek önkéntesei is.

Egyetlen térség, egyetlen ország sem mentes a gyermekek szexuális bántalmazásától, és az utóbbi húsz évben nőtt a bántalmazott gyermekek száma, ami a turizmus fejlődésének és az új technológiák elterjedésének köszönhető – áll a dokumentumban. Indoklásként megjegyezték: a korszerű technológiák segítenek az elkövetőknek a névtelenség megőrzésében. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik