Élet-Stílus

Egyre többen kampányolnak a Twitteren, hogy a Jégvarázs Elsája legyen leszbikus

2013-ban a Dinsey akkorát durrantott a Jégvarázzsal, amit talán még ők sem gondoltak volna. A rajzfilm bemutatása óta gyakorlatilag nem telik el úgy farsang, hogy a kislányok nagy része ne valamelyik szereplőnek öltözne, az eladott ruhákról, babákról, uzsonnás táskákról, iskolatáskákról, sminkkészületekről már nem is beszélve.

De a Jégvarázs nem csak a gyerekek között aratott osztatlan sikert. A film óta felnőtt nők képesek naponta órákat azzal tölteni, hogy úgy nézzenek ki, mint a kedvenc szereplőjük, a Let it go című betétdalt meg talán nincs olyan ember a földön, aki ne hallotta volna legalább egyszer. A nagy felhajtás miatt nem csoda hát, ha a rajongók úgy várják a Frozen 2-t, mint az évezred legfontosabb rajzfilmes folytatását.

Disney

A második rész kapcsán a Twitteren megjelent egy #GiveElsaAGirlfriend, vagyis adjatok Elsának egy barátnőt hashtag, amit napok alatt nagyon sokat kezdtek el használni. A lavinát egy Alexis Isabel nevű felhasználó indította el, aki arról kezdett írni, hogy Elsa micsoda leszbikus ikon lehetne, ha a Disney adna neki egy barátnőt a következő részben. Az egész ötlet gyorsan elterjedt, napok alatt elkészültek különböző koncepciós rajzok is.

Twitter: @ashleyencalada
Twitter: @daddyelycia

Alexis, akitől az egész indult egyébként biszexuálisnak tartja magát, a Dailydot.com-nak pedig azt nyilatkozta, hogy nem gondolta volna, hogy több mint 10 ezer tweet születik majd az ő hashtagje alatt, de nagyon örül, hogy sokan szimpatizálnak az ötletével.

BuzzFeed

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik