Élet-Stílus

A 11 éves kisfiú legyőzte a rákot, nem találja ki, azóta kizárólag mit eszik

A 11 éves Billy Turner fiatal kora ellenére nagy tettet hajtott végre: legyőzte a rákot. A kezelés után viszont egy furcsa mellékhatás jelentkezett nála:

nem képes mást enni, csak és kizárólag fokhagymás kenyeret. 

A Hodgkin-limfómát legyőző fiúnál nyolc éve diagnosztizálták a betegséget, azóta felépült, de még mindig nem hajlandó mást megenni. Kétségbeesett édesanyja ezért most orvoshoz fordult, hogy segítsen fiának leküzdeni ezt a furcsa függőséget. A bizarr jelenséget nyilvánvalóan a kemoterápiás kezelés okozta, hiszen sok rákos beteget érintenek különböző étkezési zavarok akár a kezelés után vagy már közben is.

Billy anyukája azt mondja, amikor a fiú kezelés alatt állt, azt mondta, nagyon furcsa érzés ennie. Az egyetlen dolog, amitől nem érezte rosszul magát, a fokhagymás kenyér volt, ezért azt evett. Az anya csak örült, hogy legalább valamit megeszik a fiú. A kezelése hat hónapig tartott, de amikor egy évvel később visszament az orvoshoz, még mindig nem kívánt más ételt.

Képtelen voltam étterembe menni és rendelni valamit, ahogy bárki más. Nagyon zavar, hogy nem tudok mást megenni, és mindig figyelek rá, hogy a barátaim ne vegyék észre.

Az orvosok azt mondják, pszichológiai eredetű a probléma. A kemoterápia alatt ha az emberek esznek valamit, és rosszul lesznek tőle, az agy megjegyzi ezt a gondolattársítást. Az anya most megkeresett egy klinikai hipnoterapeutát, aki már segített egy húsz éves lánynak, aki ötéves kora óta csak chips-et volt hajlandó enni, és minden más ételtől félt. Reméli, a fián is segít majd, bizakodóan beszél:

A fiam már a rákot is legyőzte, biztos, ezt is legyőzi majd.

(DailyMail)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik