Élet-Stílus

A Facebook rejtett mappájából értesült halott apja kívánságáról

Jó lett volna korábban tudni a „nem fogadott üzenetekről”.

A Facebookon az üzenetek között van egy „egyéb” mappa, amit felhasználók ezrei sosem néztek meg, amíg a világsajtó fel nem hívta a figyelmüket arra, hogy létezik ilyesmi.

Ide azoknak a usereknek az üzenetei kerültek – mindenféle értesítés nélkül – akikkel nem vagyunk kapcsolatban. Ki gondolta volna, hogy ez a titkos levéltár furcsa történeteket hoz napvilágra.

Egy Michael Kendall nevű fiatalember nemrég veszítette el édesapját. Nem rázta meg az eset, sőt –ha szabad így fogalmazni – meg is könnyebbült kissé. Apja ugyanis alkoholista volt, és bántalmazta őt is, anyját is, lánytestvérét is, így aztán ők hárman elhagyták a közös otthont.

A fiú hónapokig semmi hírt nem hallott az apjáról, de aztán jött egy telefonhívás: a nagybátyja kereste, hogy elmondja: Michael apja meghalt. A fiatalember el sem akart menni a temetésre, végül jelen volt, de nem vitte a koporsót. A bántalmazás miatt azért is haragudott apjára, mert nem szólt nekik, hogy haldoklik.

Legalábbis ezt hitte.

Aztán, amikor – rengeteg felhasználóhoz hasonlóan – váratlanul neki is tudomására  jutott, hogy létezik a bizonyos Egyéb mappa, ott felfedezett egy üzenetet. Apja új párja írt nekik, még a férfi halála előtt. A kórházból üzent, azt kérte, menjenek be hozzá, mert nem fogja megérni a reggelt.

Minden bizonnyal bocsánatot akart kérni tőlük, mielőtt meghal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik