Élet-Stílus

Fenékrázás miatt rúgták ki a tanárnőt – videó

Szabadság, strand, twerking: így már nem lehetsz jó pedagógus.

Egy mexikói tanárnő Baja Californiában töltötte a húsvéti szünetet. A hírekben Clarissa néven szereplő nő bulizott, jól érezte magát – úgy nyaralt, ahogy egy 24 éves szokott. Egyszer még táncolt is, bikiniben, egy strandon.

Ez lett a veszte.

A twerking (ha még lenne, aki nem ismeri a szót: a fenékrázós tánc) produkcióról készült néhány felvétel, és – ahogy az ilyenkor történni szokott – felkerült az internetre. Aztán – ahogy szintén gyakran előfordul – egy szülő felismerte a fiatal tanárnőt. Azonnal panaszt tett az iskolánál.

Clarissa azóta nem az intézmény alkalmazottja.

A tanárnő – érthetően – eléggé csalódottan nyilatkozott. Szerinte elég szomorú, hogy az emberek úgy gondolják, hogy nem lehet magánélete, nem lehet  szabadideje, amit barátaival vagy a családjával tölt.

Nem vagyunk szentek; nem ítélhetsz meg valakit, nem vonhatod kétségbe a becsületét egy ilyesmi miatt”

– mondta el az ügyről. A távozásról pedig így nyilatkozott:

Nem adtak más lehetőséget, mint hogy felmondjak. Támadás ért, nyomás alatt voltam. Nem tudtam mást tenni: villámgyorsan távoztam”.

Az iskola viszont így kommunikálta az esetet: „a tanárnő személyes okokból mondott fel”.

Az Institute Cumbre del Noroeste Facebook-oldala azóta tele van panaszkodó szülők bejegyzéseivel, akik azóta online petíciót is indítottak annak érdekében, hogy az iskola újra alkalmazza Clarissát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik