Élet-Stílus

Több mint 17 kilót nyomott a tacskó, mielőtt megérkezett volna a segítség

Ismerjék meg Dagi Vincentet, a hétéves texasi tacskót! Az amerikai kutyust nyolc hónappal ezelőtt mentették meg, miután a gazdija meghalt, és így magára maradt – írja a Mashable.

Az ebre súlyosan elhízott állapotban találtak rá, magas volt a koleszterin szintje, nehezen közlekedett, hátproblémákkal küzdött és több mint 17 kilót nyomott a mérlegen.

Fotó: Facebook/Skinny Vinnie of K-9 Angels Rescue Houston
Fotók: Facebook/Skinny Vinnie of K-9 Angels Rescue Houston

A állatvédők segítségével Dagi Vincentet hosszú távú diétára és edzésprogramra fogták, hogy végül Vékony Vinny-t varázsoljanak belőle.

A kutya tréningjét medencében kezdték el, ahol a mozgás nem terhelte meg annyira az ízületeit. A vizes kiképzés után Vinny-t heti öt-hatszor vitték el egyórás sétákra.

A szigorú fogyókúrának és edzéseknek köszönhetően az ebre most rá sem lehet ismerni. Már kevesebb mint 8 kilót nyom, és csak kicsit több mint fél kilót kell leadnia, hogy örökbe adhassák.

Vinny 2

Nemcsak a fizikai állapota, de a kedve is jobb lett, mióta karcsúbb. Ő a legboldogabb kis krapek azóta – áradozott a gondozója, Melissa Anderson. Az új gazdinak viszont nem lesz könnyű dolga, hiszen a szigorú diétát továbbra is tartaniuk kell.

Melissa szerint Vincent nagyon jól viseli a megpróbáltatásokat. Még mindig imád enni, de szereti a napi sétákat is. Jó úton halad, hogy hátralévő életében egészségesen éljen, ám nem szabad elfelejteni, hogy nem egyedi esetről van szó. Rengeteg hasonló állapotban tengődő háziállat szorul segítségre – hívta fel a figyelmet az állatvédő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik