Élet-Stílus

Íme a Tinder és az Instagram sötét oldala

Egyre többen vesznek drogot randi alkalmazásokon keresztül.

Az internet és pláne a közösségi média megjelenése előtt a drogkereskedés általában az utcán, játszótereken vagy panelek tövében folyt. Az új korszak beköszöntével jóval gyorsabb, olcsóbb és könnyebb lett a kommunikáció, sokkal többet beszélgethetsz a messze lakó barátnőddel, a külföldön tanuló barátoddal, a már nehezen utazó idős nagymamáddal vagy akár a drogdílereddel.

A fiatalabb korosztály rengeteget használja a fent említett alkalmazásokat, így csak idő kérdése volt, hogy a drogkereskedők mikor lépnek be erre az egyre csak növekvő piacra. Merthogy a legfrissebb statisztikák szerint egyre nagyobb azoknak a drogfogyasztóknak a száma, akik a Tinderen vagy az Instagrammon szerzik be a szert.

#FŰVANELADÓ

Nagy különbség van felhasználás, azaz fogyasztás terén a különböző alkalmazások között. Instagrammon a legegyszerűbb módszerekkel árulnak például füvet. A dílerek a feltöltött képeket megjelölik #weed4sale, azaz fű van eladó hashtaggel, ezután pedig már csak várniuk kell és jönnek a kommentek, privát üzeneteket.

Mivel a Tinder alapvetően egy randi alkalmazás, így ott a kereskedőknek teljesen máshogy kell eljutniuk a fogyasztóhoz. Itt az osztók sokszor félreérthetetlen képekkel regisztrálnak, a fiatalnak pedig semmi más dolga nincs csak jobbra húzni a képernyőt (az alkalmazásban így kezdhet csevegésbe azzal, akinek a képét meglátta) és már mehet is az egyezkedés.

Konbini

A randi appokon keresztül a legtöbbször marihuánaszármazékokat, mefedront és mdma-t, azaz ecstasyt értékesítenek. Az internet sokak számára megnyitotta a lehetőséget, hogy tudatmódosítókhoz jussanak. Ma már olyanok is “drogos” kapcsolatokra tudnak szert tenni, akik eddig csak filmekben láttak drogdílereket.

A legnagyobb veszély azonban mégis az, hogy a világháló segítségével szerzett drogok mindenféle ellenőrzés nélkül jutnak el a fogyasztókhoz. Itt már nincs az a minimális kontroll sem, hogy egy ismerős ajánl, vagy nem ajánl valakit. Nincs szóbeszéd, nincs bizalom, csak annyi történik, hogy idegenek pénzért küldenek neked anyagot, amitől vagy nagyon beállsz, vagy nem ébredsz fel többet.

Forrás: Konbini

Ajánlott videó

Olvasói sztorik