Élet-Stílus

„Te egy diktátor vagy? Megöllek!”

Antigoné védelmére kelt egy néző a színházi előadás közben.

A Bethlen Téri Színházban az Antigoné 016 című előadást játszották, amikor a főhősnő megkorbácsolásának jelenetében az első sorból egy férfi felugrott a színpadra, és az őrt játszó Kocsis Fülöp Soma színészre támadt. A Színház.hu Egressy G. Tamás rendezőt idézve azt írja, hogy a darabot félbe kellett szakítani, amikor a 45-50 év körüli, jól öltözött férfi a társulat színészére vetette magát. Lefogta, megpróbálta ellökni, miközben fenyegetőzött, és ezt hajtogatta:

Nem bánthatod tovább!.

Amikor a rendező próbált közbelépni – felé fordulva azt hörögte:

Te egy diktátor vagy? Megöllek!

Az ő karját is többször próbálta elkapni, amit döbbent csendben nézett végig a közönség. A műszak leállította a zenét, felhúzta a közönségfényt, a színház két dolgozója a rendező kérésére kivezette a férfit, aki közben még odavetette a közönségnek:

Ha mi csak ülünk és nézzük, akkor ő uralkodik! A sok birka meg nézi!

Az nem volt világos, hogy ez egy zavarodott performansz volt-e, vagy a férfi tényleg annyira azonosult a darabbal, hogy elhitte: a színpadi történet valóságos. Az incidens után az előadás folytatódott, a társulat nagy sikert aratott. A férfit a színház összes előadásáról kitiltották, előre megváltott jegyeinek árát visszaadták neki.

Itt a színház technikusának videója a jelenetről:

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik