Élet-Stílus

Egy japán búvár 25 éve ugyanahhoz a halhoz merül le minden alkalommal

A japán Tateyama partszakasz eddig arról volt híres, hogy itt van a szent Shinto vallás spirituális központja, de mostantól a világnak inkább onnan lesz ismerős, hogy itt szövődött egy életre szóló barátság egy férfi és egy mélytengeri hal között.

Több mint két évtizeddel ezelőtt történt, hogy a fent említett Shinto szentély gondozását és a turisták útbaigazítását rábízták Hiroyuki Arakawára. Ez idő alatt a férfi jól megismerte a környezetét és a környékbéli élővilágot. Így találkozott össze a birkafejű wrasséval, Yorikóval.

Az évtizedek alatt a hal és az idős férfi között valamiféle szoros kötelék alakult ki, amely elsősorban a tiszteleten alapul. Amikor Arakawa lemerül a mélybe, akkor Yoriko szinte rögtön ott terem és mindenhova elkíséri a férfit, sőt olykor még az is előfordul, hogy puszival üdvözlik egymást.

Sokan a mai napig úgy gondolják, hogy a halaknak nincsenek érzéseik, de ez inkább tévhit, mint tudományos tény. A legújabb kutatások szerint ugyanis a halak sokkal érzőbbek, ráadásul fontosabbak nekik a szociális kapcsolatok, mint ahogyan azt eddig hittük. Ahhoz, hogy ezt igazoljuk, elég ránéznünk az idős bácsi és a Yoriko kapcsolatára.

The Dodo

Ajánlott videó

Olvasói sztorik