Élet-Stílus

A hajléktalan férfi aprót kért a kávézóban – és megváltozott az élete

„Miért nem dolgozik?”

Koszos, szakadt ruhás hajléktalan férfi lépett be néhány hete Minneapolis egyik kávézójába. Egy kis aprót szeretett volna kérni.

Az Abi’s Café tulajdonosával, a 25 éves Abigaillel hozta össze a sors, aki – kissé kioktató módon – közölte vele: semmi nincs ingyen, és azzal a kérdéssel fordult a Marcus nevű hajléktalan férfihoz, amivel az összes utcán élő embert piszkálni szokták: miért nem dolgozik?

Marcus elmondta: büntetett előélete miatt nem veszik fel sehova, de szívesen dolgozna. Ő lepődött meg a legjobban, amikor Abigail azt mondta: ad neki munkát, mosogathat nála – írja a CBSNews. Rögtön azután, hogy a férfi kezet mosott, és felvette a kötényt, Abi egy szendvicset adott neki.

Marcus kettétörte, és a felét kivitte az utcára egy hajléktalan nőnek.

A gesztus nagyon meghatotta a kávézó tulajdonosát. Abi kétórányi munkáért tudott fizetni a férfinak, aki másnap is megjelent, épp úgy, mint az azóta eltelt két hét mindegyik napján.

Abigail most úgy döntött, állandó munkát ad Marcusnak.

A nő szerint más étteremben a WC-re sem engednének be egy fedél nélkül élő embert, de ő nem tesz különbséget a vendégek között; szerinte a vendéglátóhelyeknek, a jól menő vállalkozásoknak támogatniuk kellene a nehéz sorsú embereket, ez saját érdekük is.

Hogy Marcusnak, aki 16 éves kora óta az utcán él, végleg megváltozott-e az élete, még nem lehet biztosan kijelenteni, hisz még nagyon friss ez a fordulat, de Abigail már tanítja spórolni (megegyeztek, hogy 10 százalékot félretesz neki a fizetéséből), és úgy tűnik, – a lány segítségének és a saját akaraterejének hála – a férfi képes lesz talpra állni.

A történetet – és az itt látható képet – négy napja töltötte fel Abi a Facebookra; azóta több mint 120 ezren lájkolták a bejegyzést.

A kép forrása: Facebook
A kép forrása: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik