Élet-Stílus

„A nővérem azért halt meg, mert a depresszió elhitette vele, hogy értéktelen”

Szívszaggató beszéddel búcsúzott testvérétől, miután öngyilkos lett a depressziója miatt.

Azután, hogy február 20-án önkezével véget vetett az életének, családja a napokban helyezte végső nyugalomra Aletha Pinnowt. A temetésen a 31 éves nő testvére, Eleni mondott szívszaggató beszédet, és elárulta, sokáig komoly fejtörést okozott neki, mit írjon bele a beszédbe és mit nem.

„Attól féltem, hogy nem fogok tudni olyan beszédet írni, ami pontosan visszaadja, milyen ember is volt valójában a testvérem. Nem akartam üres frázisokat és közhelyeket puffogtatni. Igazi beszédet akartam írni, ami megmozgat a hallgatókban valamit.”

Eleni ettől a szándéktól vezetve úgy döntött, azzal állít méltó emléket testvérének, ha őszintén beszél arról a betegségről, ami erősebbnek bizonyult nála. A depresszióról, ami Eleni szerint csak és kizárólag azért szedhet ennyi ártatlan áldozatot, mert nem tudjuk, hogyan beszéljünk róla.

„Aletha egész életében életvidám, boldogságot sugárzó ember volt. Ő volt a családunk mindene. Nem volt olyan nap, hogy ne derítette volna jó kedvre édesanyánkat, vagy hogy ne segített volna édesapánknak. A munkahelyén is tündökölt és boldogságot lopott a munkatársai életébe.”

Eleni elárulta, bár kívülről úgy tűnhetett, Aletha a legkiegyensúlyozottabb nő a bolygón, a fiatal nőt belül komoly betegség emésztette. Nem szívesen beszélt depressziójáról, ami, ahogy teltek az évek egyre inkább átvette az irányítást az élete felett.

Kép forrása: Buzzfeed
Kép forrása: Buzzfeed

„A depresszió hazudott Alethának, elhitette vele, hogy értéktelen, hogy senki sem szereti őt.”

Eleni a beszédben kitért arra is, reméli, hogy a történetükkel segíthetnek másoknak megnyílni és beszélni a problémáikról, már jóval azelőtt, hogy késő lenne. Hozzátette, a céljuk az, hogy párbeszédet kezdeményezzenek a mentális betegségekről, a depresszióról és az öngyilkosságról. Szeretnék, ha végre nem söpörnék szőnyeg alá ezeket a súlyos problémákat.

„Kérlek segítsetek megtörni a csendet, és legyőzni ezt az alattomos betegséget”

– kérte Eleni, majd beszéde végén elárulta azt is, büszke testvérére és egyáltalán nem érdekli, mások mit gondolnak róla.

„Szeretem, szerettem és mindig szeretni fogom.”

-mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik