Élet-Stílus

Robbantás Brüsszelben: sokan mutattak példát emberségből

Ann Glorieus épp brüsszeli otthonában dolgozott, amikor elérte a reptéren és a Maelbeek metróállomáson robbant bombák híre.

Rögtön azon kezdett töprengeni, hogyan segíthetne a támadás miatt feltartott utasokon. Mivel a vonatokat és a repülőjáratokat országszerte leállították, Glorieus az autós segítségnyújtás mellett döntött.

Semmi sem olyan szomorú, mint ott ragadni valahol, amikor minden vágyad hazaérni

mondta el az Upworthynek.

Glorieus annak a több száz belgának az egyike, aki az #IkWilHelpen (segíteni szeretnék) hashtaggel ajánlotta fel támogatását a robbantások által érintettek számára.

Az ország minden részéből ajánlkoztak arra, hogy pihenőhelyet és szállást adjanak a feltartóztatott utazóknak, netán – Annhez hasonlóan – a közlekedésben segítsenek. Ám amíg a legtöbben csak menet közben vettek fel idegeneket, ő a 30, illetve 45 kilométerre lévő Aalstba és Antwerpenbe is szállított utasokat.

Egyikük, Quienten de Raedt így mondott köszönetet a Twitterén:

ez egy tisztán önzetlen, kedves és szociálisan felelős tett volt. Megdöbbentett minket az emberek hajlandósága, hogy segítsenek.

Habár Glorieus szerint “nincs pozitívuma ennek az őrületnek”, jó érzés volt valamit tenni másokért.

Felajánlani a segítségemet olyan, mint egy ragtapaszt tenni a saját szomorúságomra. Lehet, hogy egy csepp a tengerben, de talán hozzájárul, hogy szembeszálljunk a világban jelen lévő rossz akarattal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik