Élet-Stílus

Ikertestvére ölelése mentette meg a koraszülött kislányt

Lily és testvére, Summer a szülés kiírt időpontjánál három hónappal érkezett korábban.

Miután 2010-ben császármetszéssel világra segítették őket, az orvosok szinte biztosak voltak benne, hogy a két aprócska és fejletlen kislány nem marad életben. Aggodalmukról a szülőknek is beszámoltak, miközben igyekezték felkészíteni őket arra, hogy a körülmények miatt talán mindkét lányukat elveszthetik.

Az ausztrál szülők, Michelle Roberts-Cobbing és férje azonban a rossz hírek ellenére sem adták fel a reményt. Pedig a helyzet tényleg reménytelennek tűnt: Summer úgy volt kritikus állapotban, hogy a születése után közel egy kilót nyomott. Testvére Lily mindössze 400 grammot.

„Lily ijesztően aprócska volt. A fülei, mint két kis fonnyadt sárgabarack, a hasán pedig olyan vékony volt a bőr, hogy szinte látni lehetett a belső szerveit”

-idézte fel a Daily Mail ausztrál kiadásának Michelle, majd hozzátette, bár kifelé nem mutatta, rettegett attól, hogy gyermekei nem elég erősek. Mikor kisebbik lánya állapota rosszabbra fordult, úgy döntött, odafekteti mellé Summert, hogy érezhessék egymást, épp úgy, ahogy előtte az anyaméhben.

Kép forrása: news.com.au
Kép forrása: news.com.au

„Soha nem fogom elfelejteni azt a pillanatot, ahogy a lányok összekapaszkodtak. Mikor megérezték egymás közelségét, azonnal megölelték egymást.”

A család végül 8 hosszú hónap után térhetett haza a lányokkal, igaz a szülőknek Lilyvel kétéves koráig vissza-visszakellett járniuk a kórházba a kislány tüdő- és szívproblémái miatt. Ma már szerencsére ő is tökéletesen egészséges, igaz, sokkal visszahúzódóbb és csendesebb, mint testvére, Summer.

Kép forrása: news.com.au
Kép forrása: news.com.au

Ajánlott videó

Olvasói sztorik