Élet-Stílus

Ezen a játéktermi gépen az egyenáramot választó Edison küzd meg a váltóáramot képviselő Teslával

A Street Fightert és más klasszikusokat idéző játék apró áramütésekkel bünteti a nagyobb ütéseket elszenvedő felet irányító játékost.

Nikola Tesla 1883-ra dolgozta ki a váltóáramú dinamó és motor vázlatát, majd Edison párizsi laboratóriumából az amerikaiba átkerülve megpróbálta meggyőzni igazáról az évszázad feltalálójának tartott, de valójában mindössze csak tanulatlan, jó ötleteket ügyesen továbbfejlesztő és felfuttató Edisont. Az azonban egyáltalán nem volt kész meghallgatni a Horvátországban szerb szülőktől született, tanult Tesla érveit az egyenárammal szemben, munkakapcsolatuk pedig többek közt ennek köszönhetően is egyre rosszabb lett.

Hamarosan óriási harc alakult ki kettejük közt, igazuk bizonyításáért pedig bármit megtettek volna – Edison például egyszer halálra sokkolt egy elefántot, hogy ezzel bizonyíthassa a másik technológia veszélyességét. Évtizedeken át az egyenáram volt az uralkodó, de a hatvanas évekre végül Tesla módszere győzött. A hosszúra nyúlt harc ezzel véget ért, de most, több mint egy évszázaddal később, az ohiói kreatív csapat, a Real Art War of Currents nevet kapott játéktermi játékával újra esélyt ad Edisonnak.

A Street Fightert, Mortal Kombatot, és más, a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján menő verekedős játékokat idéző egyedi gépen a két feltaláló bőrébe bújt játékosok küzdhetnek meg egymással.

Van azonban egy apró csavar a történetben:

ha szupererős ütést viszünk be, akkor az azt elszenvedő játékost tényleg kisebb áramütés éri.

A teljesen egyedi joystickkal felszerelt gépet a három napja véget ért South by Southwest 2016-on (SXSW) leplezték le, ahol kiderült, hogy az elszenvedett apró áramütések nem is annyira aprók, mint ahogyan azt elsőre gondoltuk:

A játékgép a csapat Proto BuildBar nevű, 3D-nyomtatólabort, kávézót és elektronikai fejlesztőközpontot vegyítő kreatív- és technológiai központjának dísze lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik