Élet-Stílus

Zseniális módszerrel mentik az altatástól a kóbor cicákat

Amerikában évente másfél millió macskát altatnak el, mert nem találnak nekik gazdát.

A leggyakoribb ok, amiért a potenciális gazdik nemet mondanak egy menhelyi cicára az, hogy viselkedésproblémáik vannak. Ez pedig valós gond: az utcáról befogott, kóbor macskák zömének nincs szinte semmilyen tapasztalata emberekkel, épp ezért nincsenek szocializálva sem. Hónapokig, sokszor évekig várnak reménytelenül a menhelyen, míg egyszerűen kifutnak az időből.

Kép forrása: Bored Panda
Kép forrása: Bored Panda

A washingtoni székhelyű SpokAnimal elnevezésű, elsősorban cicák mentésére szakosodott állatvédő szervezet megelégelte a lehetetlen állapotokat. Úgy döntöttek, úttörő programot indítanak, aminek keretében „munkát” adnak az emberhez nem szokott bársonytalpúaknak, akik rosszul éreznék magukat házi kedvencként.

Kép forrása: Bored Panda
Kép forrása: Bored Panda

A program lényege, hogy a vadászathoz szokott macskákat olyan raktár és üzlettulajdonosokkal kapcsolják össze, akiknek rendszeres problémát jelentenek a rágcsálók. A cicákból egy kifejezetten erre létrehozott „farmon” képzik „egérmenedzserré”, és a képzést követően adják őket örökbe a menedzserre igényt tartó vállalkozásoknak, farmereknek, gazdáknak.

A program egyébként óriási siker. 2012 óta már több mint 1700 halálra ítélt állaton segítettek ezzel a módszerrel.

SpokAnimal C.A.R.E. is on a mission to save as many cats as possible. Find out how they’re helping ferals get a second chance at life.

Posted by The Animal Rescue Site on Wednesday, March 9, 2016

Ajánlott videó

Olvasói sztorik