Élet-Stílus

Szívfacsaró oka van, hogy miért néz ki így ez a papgáj

Jade élete az előző tulajdonosánál jól kezdődött, a nő nagyon szerette, törődött vele, mindenki boldog volt. A hatalmas kék-sárga ara papagáj sztorija akkor változott rémtörténetté, amikor a gazdája barátja, majd később férje megelégelte őt és választás elé állította a nőt, hogy a madár megy, vagy ő.

Jade ezután szinte soha nem volt kiengedve a ketrecéből, hosszú éveket töltött el ugyanabban a kis tárolóban, nemhogy repülni nem tudott, de még a szárnyát sem nyújtózhatta ki rendesen. Az papagáj egy idő után unalmában elkezdte kitépkedni a tollát, csipkedni a saját bőrét. A madaraknál a hosszú bezártság után sokszor előfordul ez a reakció, bár Jade esetében nem lehet tudni, hogy mentális okai voltak az önkopasztásnak, vagy allergiás lett valamire az évek alatt.

The Dodo

Akárhogy is, az ara élete egy ideje jóra fordult, mivel Roo Nitz, egy oregoni állatvédő szervezet tagja kimenekítette a nehéz körülmények közül. Roo elmesélte, hogy amikor a 21 éves madár új lakhelyet és játékokat kapott, akkor először nem tudta mit kell velük kezdeni, fogalma sem volt, hogy hogyan kell játszani. Az állatvédő azt is elmondta, hogy sajnos Jade tollai soha nem fognak visszanőni, mert ezek olyan típusúak voltak, amelyeket ha elveszít egy madár, azok soha nem nőnek már vissza.

A papagáj a szörnyű múltja ellenére remekül érzi magát az új gazdájánál, aki mindent megtesz azért, hogy Jade-nek azok után, amiken át kellett mennie boldog élete legyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik