Élet-Stílus

Eltávolítottak a Facebookról egy szülés utáni meztelen fotót

Egy kismamáknak szóló zárt csoportban posztolták a képet.

Megrázóan erős fotót töltött fel egy nő a Facebookra. Francie (teljes nevét személyiségi jogai védelmében nem közölte) tavaly adott életet gyermekének, és most, a kislány első születésnapjára kitette azt a képet, amely a szülés utáni pillanatokban készült.

Francie otthon szült, ám olyan hirtelen történt minden, hogy a dúla nem ért oda, így a baba segítség nélkül jött világra. A nő megkérte férjét, hogy fotózza le közvetlenül a szülés után – Francie térdel, és kezében tartja az újszülöttet.

Leonardo Mayorga
Leonardo Mayorga

A fotót a NYC Birth elnevezésű zárt csoportba töltötte fel, a közösséghez több száz New York-i  tartozik, akik szülés előtt állnak vagy szeretnének gyermeket, esetleg örökbefogadáson gondolkodnak.

A csoportból valaki jelentette a Facebooknak, hogy a kép sérti a közösségi oldal szabályzatát.

A Facebookon, mint ismeretes, tilos meztelen embert ábrázoló fotót közölni, kivéve, ha szoptató nő látható a képen, ha mellműtéttel kapcsolatos vagy ha művészeti alkotásról készült.

Attól függetlenül, hogy a fenti kép ezek alapján a tiltott kategóriába tartozik, kérdés, hogy egy zárt csoportban, amelynek a szülés a témája, miért ne lehetne engedélyezni egy ilyen képet.

Az élet legfontosabb pillanatát ugyanis talán nem szerencsés egybemosni a pornográfiával.

Francie nem volt mérges, amiért „feljelentette” egy csoporttag, de meglepte a dolog. A csoport adminjai ugyanakkor egyértelműen kiálltak a nő mellett. Az anyuka a Mashable-nek elmondta: a képpel szeretett volna erőt adni más nőknek, megosztani velük azt az érzést, amit a lánya világrahozatala jelentett a számára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik