Élet-Stílus

Egy hét alatt háromszor küldte haza az orvos a skarlátos gyereket

A 19 éves édesanya a végén már könyörgött az orvosnak, hogy segítsen gyermekén.

„Egyszerűen elborzaszt, hogy idáig jutottunk. Hihetetlen, hogy ahhoz, hogy egy gyereket megnézzen az orvos, az anyának könyörögnie kell. Több napba telt, mire a lányomat diagnosztizálták és kezelni kezdték”

-háborgott a 19 hónapos Amelia édesanyja, Sheryl Russel az SWNS brit hírportálnak, majd hozzátette, kislányát egy hét alatt háromszor kellett orvoshoz vinnie, mire kiderült, hogy a súlyosan fertőző, potenciálisan életveszélyes skarlátban szenved. Az anya interjújában elárulta, miután Amelia testén megjelentek az első viszkető, piros foltok, azonnal orvoshoz vitte őt.

„Az orvos azzal küldött haza minket, hogy ez semmiség. Szerinte egyszerű allergiás reakció következtében jelentek meg a foltok, hiába bizonygattam, hogy a lányom semmire sem allergiás.”

Miután a kislány belázasodott Sheryl ismét orvoshoz vitte, de ezúttal sem járt sikerrel. Harmadszor már szó szerint könyörgött az orvosnak, hogy vizsgálja meg a kicsit, akinek az állapota folyamatosan romlott.

Kép forrása: SWNS
Kép forrása: SWNS

„Örülök, hogy hallgattam az anyai ösztönömre, és nem hagytam, hogy az orvos lerázzon”

-mondja Sheryl, majd hozzáteszi, lányát végül azután kezdték kezelni, hogy egy lázroham miatt kórházba került. Az anya azt mondja, itt derült ki, hogy a piros foltokat nem allergia és még csak nem is vírusfertőzés okozza, hanem a skarlát, amit a streptococcus pyogenes nevű baktérium okoz.

Az anya elmondása szerint lánya erős antibiotikumokat kapott és csak azután engedték haza, hogy az állapota stabilizálódott.

„Belegondolni sem merek, mi történt volna velünk, hogy a lányomat harmadszor is hazaküldik”

-mondja a nő, aki a 19 hónapos Amelia mellett, egy 14 hetes kislányt is nevel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik