Élet-Stílus

Hamarosan férgekkel fog táplálkozni az emberiség?

Amikor arról beszélünk, hogy a csúszómászók hamarosan bekerülnek majd a mindennapi étkezésünkbe, akkor nemcsak arról van szó, hogy valamiféle élelmiszerhiány miatt kialakult apokaliptikus jövőképről képzelgünk. A Távol-Keleten, Afrikában és egyes dél-amerikai országokban már bevett szokás a rovarok konyhai felhasználása, Mexikóban konkréten mindennapos, hogy az emberek ebédre bekapnak egy szöcskés tacót.

Az új trendek meglovagolására jött létre a Ynsect nevű francia cég, amely a világon úttörő módon azzal foglalkozik, hogy a féreg-, rovar -és bogárevést elterjessze a világon. A vállalat egyelőre azzal foglalkozik, hogy a csúszómászók fogyasztása milyen jótékony hatással van az emberi szervezetre. Az Ynsect ennek megfelelően már kifejlesztett egy bogáralapú port, amelyet könnyen be lehet illeszteni mindenféle étkezésbe.

A cég vezérigazgatója, Antoine Hubert egy CNBC-nek adott interjúban elmondta, hogy a hatalmas laborjaiknak nagyon sok fajjal kísérleteznek, de jelenleg egyféle “termékre” koncentrálnak a leginkább, egészen pontosan a lisztkukacra, amely nagyon szívós, zord körülmények között is megél, a tápértéke és az íze pedig hasonlít a baromfiéhoz.

Az Ynsectnél persze tudják, hogy az emberek nagy része valósággal undorodik a csúszómászóktól, sokan rájuk nézni sem bírnak, nemhogy megenni őket. Azért, hogy ez a vélekedés változzon készítettek egy látványos kisfilmet a cég tevékenységéről, hogy megértessék a leendő fogyasztókkal, hogy miért lesz érdemes férgekkel táplálkozni.

A videóból az is kiderül, hogy a vállalat féregfarmjai nemcsak embereknek, hanem akár halaknak vagy más állatoknak is táplálékot biztosítanának, így az étkezés a jövőben sokkal gazdaságosabbá válhatna.

(Konbini)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik