Élet-Stílus

A szex mentette meg a 28 éves nő életét

Azután vette rá magát, hogy orvoshoz menjen, hogy aktus közben valami furcsát érzett az alhasában.

A 28 éves londoni nő, Ellie Taylor-Davis azért döntött úgy, hogy őszintén beszél a vele történtekről, mert szeretné felhívni a nőtársai figyelmét, elengedhetetlen, hogy ismerjék a saját testüket. „Ez jelentheti a különbséget élet és halál között” – mondja, majd hozzáteszi, neki szerencséje volt: mivel világ életében tudatosan állt a testéhez, a kritikus pillanatban feltűnt neki, hogy baj van.

Ellie a The sun című brit bulvárlapnak elmondta, a szex mentette meg az életét: betegsége első, figyelmeztető tüneteit ugyanis aktus közben érezte meg.

„Nehéz szavakba önteni, mit éreztem. Talán a legjobban az írja le, hogy olyan volt, mintha megmozdult volna bennem valami. Mondanom se kell, korábban még sosem éreztem hasonlót, szóval nagyon megijedtem.”

Néhány nappal később Ellie az interneten keresett rá a dologra, az olvasottak alapján pedig igyekezett megnyugtatni magát, hogy nincs komoly baja. Mikor még azon a héten újra érezte a „mozgást”, úgy döntött nem halogatja tovább a dolgot, és orvoshoz megy.

„Az ultrahangon derült ki, hogy egy hatalmas, 16 centis daganat van az egyik petefészkemen.”

Az orvos újabb vizsgálatokat rendelt, amikből kiderült, az elváltozás rosszindulatú. Ellie azt mondja, a diagnózist követően összeomlott. Mint mondja, miután hazament, bedőlt az ágyba és öt órán keresztül csak zokogott.

„Képtelen lettem volna bárkit is felhívni, így csak feküdtem ott, és azon töprengtem, vajon meg fogok-e halni.”

Ellie-nek végül nagy szerencséje volt, a daganat ugyanis nem terjedt át a nyirokcsomókba, így a műtét után se kemoterápiára, se sugárkezelésre nem volt szüksége. Sőt! Az orvosoknak sikerült anélkül kivenniük az egyébként hatalmas daganatot, hogy Ellie méhét megsértették volna, így a jövőben annak sincs akadálya, hogy gyermeket vállaljon majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik