Élet-Stílus

Nagyon fontos dolgokat mondunk a fanszőrzetről

Gyanta vagy borotva, epilátor vagy végleges szőrtelenítés? Fontos kérdésekben kell döntést hoznunk, mielőtt megválunk altesti szőrzetünktől. De vajon gondoltunk-e már arra, hogy úgy hagyjuk, ahogy az anyatermészet adta?

Szőrösen. 

Ha eddig ez meg sem fordult volna a fejünkben, akkor itt az ideje, hogy elgondolkodjunk rajta. Az AsapSCIENCE és a Thought Café csapata összeállított egy helyes kis listát arról, hogy milyen előnyei vannak a bozótos intim zónának.

Íme:

  • Együttlét közben véd a súrlódásoktól, és ilyen módon az apróbb sérülésektől. Hmm.
  • Kétféle verejtékmirigy létezik: a fő verejtékmirigy, amely a teljes testfelületen megtalálható, az itt termelődött izzadság főként sóból és vízből áll, és nincs erőteljes szaga, illetve a másik, amely kifejezetten a hónaljban és ágyéki területen helyezkedik el. Ez utóbbi többek között a szeméremtest szőrtüszőin keresztül távozik, és igen gazdag fehérjékben valamint feromonokban. Vagyis,  jelzik a partner számára a termékenységet és ezáltal vonzóbbá tesznek bennünket. Ha mindenhol csupaszra borotváljuk magunkat, akkor a feromonoknak nincsen miben fennakadni. Tehát nem leszünk elég csábítóak. Ennyi.
  • A gyanta és a borotva irritálhatja a bőrt, ami viszketést okoz. A benőtt szőrszálak pedig kellemetlen bőrgyulladás okozhatnak az intim testrészünkön.
  • Ha eltávolítjuk a szeméremszőrzetünket, nagyobb eséllyel szedhetünk össze mindenféle kórságot. A bőrfelületen ugyanis mikroszkopikus méretű sérülések keletkezhetnek, amiken keresztül a különböző bacilusok könnyebben bejuthatnak a szervezetbe. És akkor azt már csak halkan merjük megemlíteni, hogy a csupasz altest a HPV-vírus, gonorrhoea, illetve chlamydia fertőzés kockázatát is növeli.

De lássuk mindezt egy aranyos kis videóban:

(via Metro)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik