Élet-Stílus

Barátai hátán járja be Európát egy mozgássérült férfi

Születési rendellenessége egy percig sem akadályozza abban, hogy megvalósítsa az álmait.

Amikor épp nem legújabb kalandát tervezgeti, az indianai születésű fiatalember, Kevan Chandler a kedvenc kávézójában ücsörög és könyveket ír. Egész pontosan történeteket; kalandról, szerelemről és önfeláldozásról, mert – mint a CBS Newsnak elárulta – ezek a kedvencei. Ráadásul úgy vette észre, emlékeztetni kell rá az embereket, hogy ezek a fontos dolgok az életben.

“Ezek a történetek sosem mennek ki a divatból. Még akkor sem, ha már ezer meg egy ilyet olvastunk. Egyszerűen szükségünk van rá, hogy emlékeztessenek minket az élet szépségeire” – mondja.

Chandler, aki 2013-ban barátjai segítségével járta be az Észak-Karolinai Greensborót, idén nyáron azt tervezi, hogy megnézi magának Európa szépségeit. Négy barátja önként vállalkozott arra, hogy elkíséri őt a nagy útra, sőt, mi több, a hátukon cipelik majd az izomsorvadásban szenvedő fiút, hogy mindent megnézhessen, amihez csak kedve van.

Kép forrása: We Carry Kevan
Kép forrása: We Carry Kevan

A terv szerint Chandler június 19. és július 8. között Franciaországba, Nagy-Britanniába és Írországba látogat el.

“A katakombák, apátságok és díszkertek, amik a listámon vannak, segítség nélkül megközelíthetetlenek lennének számomra”

-árulja el, majd hozzáteszi, barátai egy speciálisan átalakított hátizsákban viszik majd őt az általa kiválasztott helyekre. Mint kiderült, Chandler Greensborot is ennek az eszköznek a segítségével járhatta be.

“Fantasztikus dolgokat láttam, amiket sosem fogok elfelejteni. Ráadásul, a hátizsáknak köszönhetően, magasabb voltam minden barátomnál. Azelőtt még sosem láttam ilyen magasról a világot” – lelkendezik.

Ha hazaért az európai kalandról, Chandler azt tervezi, könyvet ír élményeiről. Mint mondja, szeretne példát mutatni a hozzá hasonló helyzetben lévő embereknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik