Élet-Stílus

Nem tarthatja meg szobatiszta aligátorát – mert túl nagy

A 15 éves Rambo állítólag érti a kézjeleket, imád öltözködni és még szobatiszta is.

Ám hiába a szuperképességek, floridai gazdája úgy tűnik, még ezekkel együtt sem tarthatja meg kedvencét. A hatóságok azzal indokolják döntésüket, hogy Rambo, az örökbefogadása óta eltelt 11 évben túlságosan nagyra nőtt: a közel kétméteres állatot Mary Thorn csak akkor tarthatná meg, ha nagyobb házba költözik, hogy ezzel biztosítsa kedvence mozgásigényét.

Mary a New York Daily Newsnak elmondta, szíven ütötte a hatóság döntése. Már csak azért is, mert Rambo számára jóval több, mint egyszerű háziállat.

„Olyan, mintha a fiam lenne. Ő a családom, nem vehetik el tőlem csak így”

-nyilatkozta az elkeseredett asszony, majd hozzátette, leginkább amiatt aggódik, hogy ha a hatóság magához veszi Rambot, az állat egyszerűen elpusztul bánatában.

Kép forrása: Facebook / Mary Ann Thorn
Kép forrása: Facebook / Mary Ann Thorn

„Mióta velem él, Rambo megszűnt vadállatnak lenni. A házban lakik, az ágyamban alszik, a kutyákkal együtt nézi a tévét.”

Mary a lapnak elmondta azt is, az évek során megtanította kedvencének a szobatisztaságot, és azt is, hogyan viselkedjen más emberekkel és állatokkal úgy, hogy ne jelentsen rájuk veszélyt. Hozzáteszi, Rambo ma már teljesen ártalmatlan: zokszó nélkül hagyja, hogy öltöztessék, imád quadozni és kisgyerekekkel fotózkodni, akik nyugodt szívvel lovagolhatnak a hátán.

„Rambo még sosem bántott senkit. Épp ezért vagyok biztos benne, hogy ha fajtársak közé kerülne, nem tudná megvédeni magát. A legrosszabb, amit a hatóság tehet, hogy elveszi őt tőlem: abban a percben, hogy ki kell tennie a lábát a házból, elpusztul.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik