Élet-Stílus

Kígyót fogott egy pók Ausztráliában

Mérsékelt égövi ember két dologtól retteg igazán, ha trópusokra utazik: a pókoktól meg a kígyóktól. Össze lehet szedni persze komolyabb betegségeket is, de azok ellen létezik védőoltás, míg a mérges hüllők és csúszómászók ellen nem.

Ausztrália a világ egyik legkomolyabb sarka ebből a szempontból, amint ezen a videón is látni, ott a pók még a kígyónak is farkasa, vagy mi.

A felvételt egy Jamii-Leigh Marwick, nevű háziasszony készítette a házuk garázsában Kalgoorlie-ben. A nő azt írta a Facebookon, hogy Eamon, a kisfia szaladt hozzá visongva, hogy kígyót fogott egy pók a garázsban.

A nő hitetlenkedve, de élesített kamerás mobillal követte a kicsit. Azt írja, egy ideig nem tudta mit tegyen: hagyja, hogy a természet tegye a dolgát, vagy megpróbálja kiszabadítani a kígyócskát, lehetőleg úgy, hogy aztán ne a házban tekeregjen.

Végül utóbbi mellett döntött, a kis kígyó legnagyobb szerencsétlenségére, mert a pók ellen talán még lett volna esélye, de egy aggodalmaskodó anya mellett fikarcnyi sem. Jamii-Leigh azt írja, hogy a mentőakciója közben sikerült egy kancsót ejtenie a kígyó fejére, és ezt nem élte túl a hüllő. A nő még annyit tett hozzá a beszámolójához, hogy a pók sem jelent már többé fenyegetést…

(via Telegraph)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik