Élet-Stílus

Két szívroham, egy szívmegállás és egy új szív: egy három hónapos baba rendkívüli megpróbáltatásai

Három hónappal ezelőtt látta meg a napvilágot Alaszkában Mindy és Rob Seay gyermeke, Lincoln. A baba születése utáni néhány hónap azonban nem épp úgy telt, ahogy elképzelték. Most viszont végre hazatérhet az újdonsült család.

A terhesség 19. hetében az orvosok figyelmeztették Mindyt, hogy gyermekének egészségügyi állapota nem éppen tökéletes. Az anya így emlékszik ezekre az időkre:

az ultrahang vége felé az orvos közölte velünk, hogy vannak aggodalmai a baba szerveinek elhelyezkedésével és a szívével kapcsolatban.

Az orvosok felkészültek az életmentő beavatkozásra, és Lincoln születése után azonnal nyitott szívműtétet végeztek rajta. Ugyan stabilizálták a baba állapotát, a szülők szívszorító harca ezzel nem ért véget. Három hónappal később jött a hír:

Lincolnnak szívátültetésre van szüksége. 

A csöppség ugyan csak néhány hónapja volt ekkor a világon, máris két szívrohamot kellett leküzdenie. A szülők ezután kapták életük addigi legjobb hírét: az orvosok találtak donort gyermekük számára.

Mindy hálája jeléül egy megindító levelet írt az életmentő szerv donorának szüleihez.

Ha valaha lesz lehetőségem arra, hogy találkozzunk, tudom, nem leszek képes kifejezni a hálámat. Anyaként csak azt mondhatom, mindig szeretni foglak és hálás leszek neked.

Lincoln megpróbáltatásai azonban nem értek véget ekkor. A transzplantáció előtt ugyanis

megállt a szíve és halottnak nyilvánították.

Az orvosok nem adták fel a küzdelmet, felnyitották a baba mellkasát és bypass műtétet végeztek rajta. Ez a folyamat általában két óráig tart, de az orvosok mindössze 12 perc alatt végeztek. A beavatkozás sikeres volt, Lincoln állapota stabilizálódott az átültetés előtt.

A baba szíve néhány hete állt meg, az orvosok azonban most végre hazaengedik őt szerető szüleihez. Néhány napja Mindy tájékoztatta az érdeklődőket a fejleményekről:

Tegnap végre gépek nélkül játszhattam a fiammal, magamhoz szoríthattam, és megadhattam neki élete első igazi fürdését is. Elképesztően izgatottak vagyunk a következő nagy lépés előtt. Kívánjatok sok szerencsét!

Ha szeretné támogatni a családot, itt megteheti.

(TheSun)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik