Élet-Stílus

Négy óra alatt szervezett esküvőt haldokló szerelmének egy férfi

A súlyos beteg nő mindössze négy nappal a meghitt ceremónia után meghalt.

„Amikor először szóba jött, nemet mondtam arra, hogy a kórházban legyen az esküvő. Biztos voltam benne, hogy Kerry felgyógyul, és hogy a terveknek megfelelően majd egy szállodában házasodhatunk”

-kezdte szívbemarkoló történetét a 29 éves Adam Welch. A gyászoló brit fiatalember azután döntött úgy, hogy a Daily Mail riporterének beszél tragédiájáról, hogy március elején, mindössze négy nappal azután, hogy összeházasodtak, petefészekrák miatt elveszítette szerelmét, Kerryt. Adam a halála előtt megígérte feleségének, mindent megtesz, hogy felhívja a figyelmet arra a betegségre és a korai diagnózis fontosságára.

Adam a lapnak elárulta, Kerryt 2012-ben ismerte meg testvérén, Gemmán keresztül, akivel akkor már jó ideje együtt dolgozott. Miután bemutatták őket egymásnak, szinte azonnal egymásba szerettek, egy évvel később pedig már össze is költöztek. Adam 2015-ben végül úgy döntött, megkéri szerelme kezét.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

Máltán akartak összeházasodni, és már épp utaztak volna a szigetre, megnézni a helyszínt, mikor Kerry betegségének tünetei jelentkeztek. Adam azt mondja, barátnője alhasi fájdalmakra és puffadásra panaszkodott. Orvoshoz is elment, aki irritábilis bél szindrómával diagnosztizálta.

Kerry az utazás előtt végül nőgyógyászhoz is eljutott, ahol közölték vele, hogy egy, az átlagnál nagyobb ciszta van az egyik petefészkén, amit – ha hazatér – egy rutin eljárás keretében eltávolítanak majd. Így is lett: miután visszatértek Máltáról, Kerry petefészkéről egy 22-szer 18 centis cisztát távolítottak el, amiről napokkal később kiderült az is, hogy rosszindulatú elváltozás.

„Meg voltunk döbbenve, mikor kiderült, hogy Kerrynek rákja van. Egész odáig még csak szóba sem került a dolog”

-emlékszik vissza Adam, aki elmondta, hosszú hónapokig bíztak abban, hogy Kerry szervezete jól reagál majd a kapott kezelésekre és meggyógyul.

„Persze a máltai esküvőről le kellett mondanunk, de bíztunk benne, hogy egy szálloda különtermében megtarthatjuk majd a ceremóniát.”

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

Végül nem így lett. A kemoterápiás kezelést követően Kerry állapota folyamatosan romlott. Mikor az orvosok elmondták neki, hogy nincs remény a gyógyulásra, rábeszélte Adamet, hogy a kórházban házasodjanak. A fiú a kezdeti ellenkezés után végül igent mondott és négy óra alatt megszervezte a ceremóniát.

„Sosem fogom elfelejteni azt a boldogságot, ami az arcán ült akkor, mikor kimondta az igent.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik