Élet-Stílus

Tanítványának adományozta egyik veséjét egy tanárnő

Hosszú hónapok után, egyik reggel azzal ébredt, hogy segíteni szeretne a beteg kislányon.

A 8 éves oklahomai kislány, Natasha Fuller születése óta beteg. Egy ritka, genetikai rendellenességben szenved, aminek következtében a veséi nem működnek megfelelően, ezért rendszeresen dialízisre kell járnia. Az állapota folyamatosan romlott az utóbbi években, mostanra azonban gyakorlatilag reménytelenné vált a helyzet: miután a veséi szinte leálltak, elkerülhetetlenné vált a szervátültetés.

Néhány éve Natasha-családja óriási áldozatot hozott a beteg gyermekért. Elengedve őt az oklahomai otthonból, Milwaukeeba, a nagymamájához költöztették Natashát, hogy közelebb lehessen ahhoz a kórházhoz, ahol a hozzá hasonló betegekre specializálódtak. Natasha nagymamája, Chris Burleton az USA Today című amerikai lapnak elmondta, unokája évek óta fenn van a transzplantációs listán, csak hogy az időről-időre kiújuló gyulladásai nehezítik az orvosok dolgát.

nagyi

Jodi Schmidt, Natasha tanárnője is a nagymamától értesült a kislány állapotáról. Nagyon megsajnálta a családot, ezért ahogy tudta, támogatta is őket. Míg néhány hónap után, egyik reggel azzal ébredt, hogy Natashának akarja adni a veséjét. El is ment a kórházba, hogy kiderüljön, alkalmas donor lenne-e. Az volt.

Jodi azonnal behívatta a nagymamát, majd egy dobozt adott át neki, benne azzal a felirattal, hogy „Egyezünk”. Az iskolaigazgató videón is rögzítette a megható pillanatot, mikor a nagymama megtudja, hogy unokája esélyt kap egy teljesebb életre.

A felvételt ide kattintva nézheti meg.

Mivel Natasha jelenleg is egy, a betegségéhez kapcsolódó gyulladásból lábadozik, a műtétet leghamarabb március végén végezhetik majd el az orvosok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik