Élet-Stílus

Pszichológus jelentette fel a hipnotizőrt

Az orvos szerint a laikus hipnotizőr a tűzzel játszik. A feljelentett férfi úgy véli, a doktor inkább csak a pénzét félti.

Czonev József egyetlen érintésére összecsuklanak az emberek, és azt teszik, amit parancsol nekik. Ha kell brekegnek, ugrándoznak, vagy tűket döfködnek magukba. Oktatja is, 2 napos kurzussal 14 ezer forintért bárki megtanulhat hipnotizálni.

Csakhogy a hipnoterápia orvosi képviselői szerint Czonev a tűzzel játszik, maradandó károkat okozhat. A pszichológusok egyesületének elnöke feljelentette a férfit: úgy gondolja, nemcsak megkárosítja kuncsaftjait, de valósággal a tűzzel játszik – írja a Blikk.

Ha valaki például rejtett, súlyos pszichés zavarral vagy hajlammal él, csak ez még nem jött felszínre, egyetlen hipnózis felboríthatja kényes lelki egyensúlyát. Számos alkalommal kaptunk önjelölt kuruzslók „kezelései” után pszichotikussá lett betegeket, akik meggyógyítása már jóval nehezebb, mint a megbetegítésük volt

– mondta a lapnak Császár-Nagy Noémi professzor, a Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke. Nem véletlen, hogy 5 év pszichológusi, 4 év szakpszichológusi majd 4 év pszichoterápiás képzés, azaz 13 év képzés után enged csak a jogszabály önállóan hipnoterápiát végezni – sorolta.

Czonev József szerint a hipnózis nem orvosi tevékenység: „csak rontom az üzletét, erről van csak szó, ezért jelentett fel. Egyébként hamis vád miatt az ügyvédemmel már feljelentést tettünk” – közölte a Blikkel.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrása: Europress Fotóügynökség)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik