Élet-Stílus

Meghalt egy kétéves, mert szülei házi praktikákkal gyógyították betegségét

Ahelyett, hogy orvoshoz vitték volna, gyümölcsöt és cukorszirupot adtak neki. Bíróság előtt felelnek tettükért.

Bár az eset négy évvel ezelőtt, 2012-ben történt, a kanadai bíróság a közeljövőben hoz majd ítéletet annak a szülőpárnak az ügyében, akiknek gyermeke azért halt meg, mert nem vitték orvoshoz. Az ügyben indult nyomozás kiderítette, a kétéves gyermek agyhártyagyulladás miatt halt meg, de már ezt megelőzően is betegeskedett – írja a Global News.

A nyomozati anyag szerint a kétéves Ezekiel Stephan első tünetei hetekkel a halála előtt jelentkeztek: a kisfiúnak folyt az orra, láza és légzési nehézségei voltak. Az anyja, Collet Stephan a rendőrségnek azt vallotta, nem gondolta, hogy a betegség igazán komoly, ezért nem vitte gyermekét orvoshoz. Helyette, jól bevált házi praktikákkal igyekezett gyermeke immunrendszerét erősíteni: juharszirupos vizet, fagyott gyümölcsöket, fokhagymát, gyömbért és borecetet adott neki felváltva.

A CBC adatai szerint a szülők elvitték gyermeküket egy naturopatához is, aki a tünetek alapján közölte, hogy Ezekielnek vírusos fertőzése lehet, de nem mondta a szülőknek, hogy vigyék orvoshoz a fiúcskát. Ezekiel állapota a megfelelő gyógykezelés hiányában folyamatosan romlott, végül néhány nappal később meghalt.

Kép forrása: Facebook
Kép forrása: Facebook

A szülők a bíróságon azzal védekeztek, hogy miután kezelni kezdték őt, gyermekük állapota javulni kezdett. Hozzátették, Ezekiel váratlanul és látszólag megmagyarázhatatlan módon esett vissza: mikor a légzése leállt, a szülők azonnal értesítették a legközelebbi kórházat és segítséget kértek.

Colette és férje kiskorú veszélyeztetése és a gyermek elhanyagolása miatt állnak a bíróság elé. Ügyükben az egyik nyomozó elmondta, biztos benne, hogy a szülők nem akarták megölni a gyermeküket. „Bármilyen furcsa legyen is, ezek az emberek szerették a gyermeküket. Ennek ellenére nem vitték őt orvoshoz, csak akkor, amikor már késő volt. Mindezt azért, mert azt hitték, ezzel teszik a legjobbat a picinek.”

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik