Élet-Stílus

Olvadt kátrányba dobták a kiskutyát – túlélte

A kutyakölyök csak a véletlennek és két jószívű férfinak köszönheti az életét.

A most már Quitran (spanyolul aszfalt) névre hallgató, néhány hónapos kiskutya valószínűleg nem is tudja, mennyire szerencsés. Nem sokkal a születése után egykori gazdái úgy döntöttek, megszabadulnak tőle. Ám ahelyett, hogy egyszerűen leadták volna a menhelyre, vagy sorsára hagyták volna az út szélén, olyan megoldást kerestek, amit a kölyök biztosan nem él túl.

A kölyköt végül olvadt kátrányba dobták, majd sorsára hagyták. Ha nincs az állatbarát chilei édesapa, Jhonny Alquinta és fia, Quitran ma már nem él. Autókázás közben a két férfi vette észre ugyanis a hatalmas aszfalttócsát, és a közepén mozgolódó apróságot. Az apa azt mondja, először meg voltak kicsit rémülve – elképzelni sem tudták, mit találtak – aztán, mikor közelebb mentek, meglátták a kutyát, ahogy a levegőért küzd.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

„Tudtuk, hogy ha ott hagyjuk, Quitran meghal. Épp ezért nekiláttunk, hogy kimentsük őt a kátrányból.”

A páros ezután orvoshoz vitte a minden ízében remegő kisállatot, ahol hosszú órákig mosdatták, mire végre ki tudták szabadítani a kátrány fogságából. Pamela Peralta, a kiskutya állatorvosa elmondta, egyelőre nagyon úgy tűnik, az ijedtségnél komolyabb baja nincs.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

„Quitran szépen iszik és jó étvággyal eszik. A jövő héten még vár rá egy röntgen, csak, hogy biztosak lehessünk benne, hogy a belső szervei nem sérültek”

-mondta, majd hozzátette, a kiskutyát megmentői, az Alquinta-család fogadja majd örökbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik