Élet-Stílus

Eladták gyereküket, hogy iPhone-hoz jussanak

Úgyis nem kívánt terhesség eredménye volt a gyerek.

Egy Tong’anban (Fucsien tartomány, Kína) élő pár szerény körülmények között nevelte 18 hónapos gyermekét. A People’s Daily Online szerint a szülők 19 évesek voltak, amikor a baba megfogant – nem kívánt terhesség volt.

Az anya részmunkaidős állásokat vállalt, míg az apa leginkább internetkávézókban töltötte napjait. Az anyagi gondokkal küzdő apuka szeretett volna vásárolni egy iPhone-t és egy motorkerékpárt is, a nem kívánt gyerek meg csak nyűg volt – így kézenfekvő döntés született:

eladták a babát.

Az apa egy közösségi oldalon hirdette meg a nagyszerű lehetőséget, és találtak is vevőt az árura: egy férfi 23 ezer jüanért (közel egymillió forintnak megfelelő összeg) vásárolta meg nővére számára a gyermeket. A kicsi azóta is a nőnél van, de már nem sokáig: a hatóságok hamarosan döntenek a baba sorsáról.

A rendőrség már döntött a szülőkről: az anya két és fél, az apa három évet tölthet rács mögött. A Telegraph szerint az anyuka – aki maga is örökbefogadott gyermek volt – azzal védekezett, hogy városukban sok gyerek kerül nevelőszülőkhöz, ezért nem is gondolta volna, hogy amit tesznek, illegális.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik