Élet-Stílus

Bárányhimlőnek hitték a kisfiú allergiáját – kis híján meghalt

Döbbenetes fotókat készített az anya, miközben fia élet-halál között feküdt a kórházban.

Mikor először meglátta a kisfia testét elborító, piros kiütéseket, a 32 éves leicesteri édesanya nem aggódott. Azt mondja, először különösnek találta, hogy hároméves gyermeke egymás után kétszer is elkaphatja a bárányhimlőt, de aztán elhessegette a gondolatot és igyekezett megnyugtatni gyermekét is. Néhány órával később, mikor a pöttyökből hólyagok lettek, azonnal orvoshoz vitte a kisfiút.

 „Az ösztönöm azt súgta, hogy most minden másodperc számít”

-magyarázza Tammy, majd hozzáteszi, miután az orvosok kivizsgálták gyermekét, közölték vele, hogy Joel az úgynevezett Steven’s Johnson-szindrómában szenved, egy olyan, extrém allergiás reakciótól, amit a szervezetből valamilyen gyógyszer, vagy más allergén vált ki. Joel esetében a kruppra kapott orvosság miatt alakult ki.

Kép forrása: mirror.co.uk
Kép forrása: mirror.co.uk

 

A gyors diagnózis és a kapott orvosság ellenére, Joel állapota nem hogy nem javult, de tovább is romlott annyira, hogy a nap végére át kellett szállítani őt az intenzív osztályra. A fiúcskát lélegeztetőgépek tartották életben, és bár az orvosok igyekeztek biztatni a szülőket, felkészítették őket arra is, hogy esetleg elveszítik a gyermeket.

„Azt mondták, van esély akár a teljes felépülésre is, majd hozzátették, ötből egy Steven’s Johnson-szindrómás gyerek meghal.”

Joel szerencsére a többséghez tartozott és túlélte a betegséget. Miután önállóan tudott már lélegezni, az orvosok átküldték őt az égési osztályra, ahol a teste nagy részén lévő hólyagokat kezdték kezelni.

Kép forrása: mirror.co.uk
Kép forrása: mirror.co.uk

„Hetekig kötés volt szinte minden porcikáján, hogy ezzel is elkerüljük a lehetséges fertőzéseket”

-mondja az anya, aki a legnehezebben azt viselte, hogy míg kisfia a kórházban küzdött az életéért, nem láthatta másik két gyermekét: Joel szintén hároméves ikertestvérét, Louie-t, és a hatéves nővérét Lailát. Tammy elárulta azt is, miután kilenc hét után hazavihette gyermekét, Joelnek mindent újra kellett tanulnia.

„Olyan volt, mint egy újszülött. Se járni, se beszélni, se önállóan enni nem tudott. Szerencsére néhány hét elég volt ahhoz, hogy mindent újra megtanuljon, de még így is ez volt életünk legnehezebb néhány hete.”

Kép forrása: mirror.co.uk
Kép forrása: mirror.co.uk

Tammy elárulja, a fotókat azért hozta nyilvánosságra, hogy felhívja a figyelmet a Steven’s Johnson-szindrómára, ami az orvosok szerint egyre több beteget érint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik