Élet-Stílus

Végre szuperbűnöző lett Stephen Hawkingból

Stephen Hawkingot mindenki tudósként, elméleti fizikusként ismeri, aki amellett, hogy a „mindenség elméletének” megalkotásán dolgozik, olykor megkongatja a tudományos vészharangokat. Elsősorban azért, mert szerinte az emberiségnek sokkal komolyabban kellene dolgoznia azon, hogy lehetőséget teremtsen egy idegen bolygó benépesítésére. Másrészt viszont úgy gondolja, mindezt a lehető legnagyobb kozmikus csöndben kellene tennünk, mert sokkal valószínűbb, hogy ha egy nálunk fejlettebb idegen fajjal találkozunk, akkor ellenségek leszünk és nem barátok.

Hawkingnak azonban van egy másik, kevéssé ismert oldala is: imádja a színészkedést. Több filmben és sorozatban is feltűnt már, miközben önmagát alakította, de nem csinált titkot belőle, hogy szívesen játszana akár fiktív karaktert is.

Az elektromos kerekes székben, egy régi számítógép hangján beszélő Hawking 2014-ben azt nyilatkozta a Wired magazin brit kiadásának, hogy úgy érzi egy James Bond mozi főgonoszának szerepe például nagyon jól illene hozzá.

„Mindig szerettem volna egy filmben eljátszani egy tipikus brit gonosztevőt. Most, hála a Jaguárnak megvalósult a vágyam. Büszkén mutatom be az első Jaguar SUV, az F-PACE reklámját” –írja a tudós a hivatalos Facebook oldalán.

Nem lett rossz, de azért mégiscsak egy reklám. Tényleg kellene nagyon egy egészestés mozi is, amelyikben Hawking egy velejéig romlott, hiperintelligens bűnözővezér. Bár nem lepődnénk meg, ha annak a végén a gonosz győzné le a jókat.

You all know me as Professor Stephen Hawking, the physicist wrestling with the great concepts of time and space. But there is another side to me that you may not know: Stephen Hawking the actor. I have always wanted to be in a movie playing the part of a typical British villain. And now, thanks to Jaguar my wish has come true. I am proud to present the premier of the launch commercial for Jaguar’s first performance SUV, the new Jaguar F-PACE. -SH

Posted by Stephen Hawking on Monday, 7 March 2016

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik