Élet-Stílus

Elküldték a kismamát a kórházból, mert nem volt ágy – elvesztette gyermekét

Miután kiderült, hogy a vajúdásnak még csak az elején jár, a kismamát egy másik kórházba irányították.

Mikor 2014. november 7-én megindult nála a szülés, az első gyermekét vár Sarah Ellis és férje azonnal az otthonukhoz legközelebbi kórházba sietett. Arra, azonban, ami ott várta őket nem számítottak. A halifaxi Calderdale Royal Hospital munkatársai, közölték a vajúdás elején járó kismamával, hogy mivel a szülészeten minden ágyuk foglalt, másik kórházba kell mennie.

A 28 éves nő ehelyett hazament, majd mikor feltűnt neki, hogy nem érzi gyermeke mozgását, visszasietett abba a kórházba, ahonnan hazaküldték. Itt közölte az ügyeletessel, hogy reggel óta vajúdik és követelte, hogy vizsgálják meg, mert nem érzi gyermeke mozgását. Nem sokkal később sürgősségi császármetszést hajtottak végre rajta.

Ellis kisfia, Gino, végül november 9-én jött a világra, de annyira rossz állapotban volt, hogy az orvosoknak kétszer is újra kellett éleszteniük őt. Miután stabilizálták az állapotát, Gino lélegeztető gépre került, ám a gondos ápolás ellenére november 12-én meghalt.

Gyermekük halálát követően a szülők beperelték a kórházat. Az ügyben vizsgálat indult, a meghallgatásokat ma kezdi a bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik